ja niedawno dostałam przepis na zapiekanego ziemniaka z oscypkiem i mięsem mielonym
dość dużego ziemniaka trzeba naciąć, wydrążyć większość ze środka, nałożyć tam mięska mielonego drobiowego (doprawić wg uznania), zawinąć w folię i włożyć do ogniska lub do piekarnika na 20 minut, potem trzeba ziemniaka wyjąć z ogniska czy piekarnika, rozwinąć folię i na mięsko położyć plasterki oscypka, a potem znów zawinąć i na 7 minut do gorącego piekarnika bądź ogniska, podobno bosko smakuje z sosem czosnkowym
o kurczę Verseau koniecznie napisz jak to smakowało bo połączenie wydaje mi się kosmiczne ;) za to przepis XYZ chyba sama wypróbuje bo brzmi zachęcająco - powiedz tylko (może głupie pytanie) ziemniak ma być surowy czy ugotowany?
Właśnie, a da w ogóle radę, przyrządzić sobie takie smakowite cudo w chałupie, na własną rękę?
Zna ktoś może jakieś sposoby, albo chociaż miejsca, w których można sposoby znalezc.
Z wysokiej góry wielkie dzięki.
właśnie, tyle potrwa było podanych, że napisz o którą Ci chodzi...jeśli o ten makaron co kochamzakopane podał to jak najbardziej, to jest proste strasznie a niezwykle smaczne jednocześnie
ja polecam prymitywną ale przepyszną przystawkę- oscypek (najlepiej kupić specjalny do smażenia albo zwykły owczy) smażyć na maśle aż zrobi się brązowa panierka,na talerzu polać dżemem z żurawiny:p mniam
kurcze,szkoda,że wcześniej nie zobaczyłam komenta,upichciłam, ale fotki nie mam,ale to nic:D:D tak mi smakowało, że mam zamiar zrobić jeszcze nie raz i fotę na pewno wstawi:-)
Magda
Wiek: 48 Doczya: 07 Lip 2010 czyli 5241 dni temu
Kochamzakopane dzięki za fajny przepis :) Muszę go w najblizszym czasie wypróbowac.
Jolanta062
Zaproszone osoby: 3
Doczya: 01 Gru 2010 czyli 5094 dni temu
Posty: 13 Tematy: 0 Skd: Zakopane
Wysany: 2011-03-05, 08:42
Podam Wam przepis na sałatkę z oscypka,którą wszyscy ze smakiem się zajadamy. Często ją robię i uważam,że jest pyszna.
- 6 małych oscypków zetrzeć na grubym tarle / może być serek wędzony,ale zmienia
on smak sałatki/
- korzeń selera w słoiczku odsączyć i pokroić na mniejsze części
- odsączyć puszkę kukurydzy
Wszystko połączyć ze sobą dodając trochę pieprzu i majonezu. Nie solić.
Wielbicielom oscypka z pewnością będzie smakować !
Pozdrawiam.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum