Ogólnie jednak, uważam że witanie się na szlaku to piękny zwyczaj i warto go podtrzymywać. I jeszcze się człowiek czuje jakby miał ziomali wszędzie
też jestem za podtrzymaniem tej tradycji tylko że nie wszycy "qmają" o co chodzi a niektórzy kompletnie nie czują bluesa ale mówią bo tak podpatrzyli. no jakoś da się to wyczuć kto co i jak. ale jak ktoś pierwszy powie to zawsze odpowiem
Ja tam mówię, ale też nie wszystkim, jakoś do tej pory Panie w japonkach i obcasach. lub Panowie z piwkiem, nie raczyli odpowiedzieć, raczej był śmiech. Lubiłem te słynne Ahoj, ale to po drugiej stronie Tatr :) Albo Dobryj Djeń
Wysany: 2011-07-07, 13:05
jak jest tłum ludzi np. w dolinie chochołowskiej czy w kościeliskiej, to raczej nie mówię dzień dobry, buzia by mi się nie zamykała ;), ale jak jest pusto na szlaku to się mówi dzień dobry.
No jak Dolinami idą tłumy to zwykle wszyscy są zajęci soba i nie witają się ze wszystkimi dookoła, ale jak mnie ludzi to miło usłyszeć że ludzie wciąż sa dobrze wychowani i potrafią się zachować
Ta selekcja w tym wypadku nie jest zła, bo po co się wysilać I witać się na szlaku z kimś po kim widać, że nie wie o co chodzi i nie odpowie nam na powitanie. Ja jak jestem na szlaku to staram się witać z mijanymi osobami. Choć sporadycznie trafiały się przypadki braku odpowiedzi to trzeba utrzymywać ten piękny zwyczaj
od ostatniego wpisu minęły 2 lata... czy coś się zmieniło w kwestii powitań na szlakach? Chyba tak - świadomość ludzi odnośnie kultury górskiej spadła i to znacznie. Szkoda, że już nawet przewodnicy prowadzący wycieczki, nie mówią "dzień dobry" idącym z naprzeciwka turystom. Może w ten sposób w młodych turystach zaszczepiłoby się ten zwyczaj, a jak nawet przewodnik już gęby nie otwiera to ciężko oczekiwać powitań od przeciętnego turysty
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum