horolec
Dołączyła: 14 Maj 2010 czyli 741 dni temu Posty: 24 Tematy: 2 Skąd: Bieruń
Wysłany: 2010-05-14, 20:18 Polecam noclegi u Heleny Majerczyk
Przez lata jeździłam do Murzasichla. Jednego razu pojechałam przypadkowo na msze góralską na Toporową Cyrhlę (swoją drogą już nigdy nie pojadę na Murzasichle - jak mogłam nie dostrzegać tego blokowiska, hałasu). Następnie udałam się kawałek dalej na spacer. Trafiłam do Pani Helenki zobaczyłam i już tam zostałam. Obiecałam, że wszędzie będę wychwalać.
Polecam gorąco pokoje na Toporowej Cyrhli u Pani Helenki.
Domowo (nie hotelowo, po prostu jak w domu), wspaniałe widoki, cisza, wielgachny ogród, czyściutko w każdym kącie, posiłki jakich sama nigdy nie umiałabym zrobić, domowe wypieki, zimą zawsze ciepło, nigdy nie zabrakło ciepłej wody. Byłam pod głębokim wrażeniem.
Mieliśmy również szczęście zobaczyć wesele góralskie ich córki. Wspaniałe przywiązanie do tradycji.
Cena bardzo rozsądna 4-osobowa rodzina płaciła 20 zł/os. Zresztą polecam wejść na stronę www.zakopanecyrhla.pl.tl
Szkoda, że strona nie jest profesjonalna, bo w rzeczywistości jest tam jeszcze ładniej.
Dorotea
Zaproszone osoby: 28
Wiek: 24 Dołączyła: 08 Kwi 2010 czyli 777 dni temu Posty: 294 Tematy: 0 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2010-05-19, 15:44
No to kolejne miejsce muszę zapisać na listę potencjalnych obiektów:-)jest w czym wybierać widzę:D:D
Wiek: 26 Dołączyła: 06 Lip 2011 czyli 323 dni temu Posty: 75 Tematy: 1 Piwa: 1/6 Skąd: Lubartów
Wysłany: 2011-08-26, 11:56
Pogoda była cudna! :) A kwatera... aż trudno opisać! Właściwie to bardziej DOM niż taka standardowa kwatera. Pani Helenka i Pan Stanisław tworzą tam cudowną atmosferę, którą przesiąka się zaraz po wejściu. Kuchnia domowa, jak na DOM przystało :) Widoki takie, że w leniwy dzień można rozłożyć się w ogrodzie i podziwiać. Miejsce ciche, spokojne - taki koniec świata :) Do Zakopanego odważyłam się zjechać tylko raz. Widząc tłumy wędrujące przez Krupówki wróciłam na Cyrhlę i będę tam wracać tak często, jak tylko się da :) Teraz pewnie we wrześniu :) Polecam wszystkim!
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 30 Dołączyła: 09 Paź 2010 czyli 593 dni temu Posty: 2807 Tematy: 16 Piwa: 14/57 Skąd: Bukowice / Wrocław
Wysłany: 2012-05-07, 14:05
z tego co pamiętam to Drogą na Bystre, Balzera i na Olczę jeżdżą busiki, nie powinno być kłopotu z dojazdem, choć trzeba liczyć się z godzinami w których jeżdżą
_________________ Zakochana w Tatrach i Zakopanem od pierwszego wejrzenia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum