asiunia306
Dołączyła: 16 Lut 2012 czyli 97 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: opole
Wysłany: 2012-02-16, 18:03 Pogoda w Zakopanem
Hej :)
Zamierzam wyjechać 8 kwietnia br do Zakopca lecz nie wiem na jaką pogodę moge liczyć.
Może ktoś mi napisze jak to bywa z początkiem wiosny w Zakopanem?Dolina Białego i dolina kościeliska będzie możliwa wtedy do przejścia czy raczej powinnam odłożyć ten wyjazd na koniec kwietnia?proszę o odpowiedź :) pozdrawiam
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Paź 2011 czyli 208 dni temu Posty: 354 Tematy: 6 Piwa: 21/8 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-02-16, 20:21
asiunia306 napisał/a:
Zamierzam wyjechać 8 kwietnia br do Zakopca lecz nie wiem na jaką pogodę moge liczyć.
Tego to nawet najstarsi Górale nie wiedzą
asiunia306 napisał/a:
Może ktoś mi napisze jak to bywa z początkiem wiosny w Zakopanem?
Przeróżnie Możesz sprawdzić jakąś internetową pogodę długoterminową, ale raczej marne są szanse na przepowiedzenie pogody do tego stopnia, by uzależniać od tego datę wyjazdu.
_________________ ... bo tutaj, w górach jest mój dom
śpią marzenia, gwiazdy lśnią,
tu przestrzenią karmię serce
żyć, co krok pragnę więcej!
Hej :)
Trudno w tej chwili prorokować jaka będzie pogoda w kwietniu. Najlepiej śledzić stronę TOPR-u, tam są podane aktualne informacje o pogodzie i warunkach panujących na szlakach.
Jeżeli chodzi o doliny, to szlaki raczej są do przejścia. Niemniej jednak ostrożność musisz zachować, bo mogą się zdarzyć oblodzenia...już o tym pisałem w innym poście, ale powtórzę...w zaszłym roku byłem dokładnie 30 marca i było wiosennie a początkiem kwietnia spadł śnieg i zrobiło się zimowo...tak że, musisz śledzić pogodę na bieżąco i zdecydować sama ...mogę Cię jeszcze zapewnić, że w zimowych warunkach też przyjemnie się wędruje ale trzeba się do tego odpowiednio przygotować
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-02-16, 20:38 ]
Lucy napisał/a:
Tego to nawet najstarsi Górale nie widzą
Powiem więcej...nawet Zubilewicz i Omena też nie wiedzą
asiunia306
Dołączyła: 16 Lut 2012 czyli 97 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: opole
Wysłany: 2012-02-23, 21:38
dziękuję :) liczę,że szczęście dopisze i będzie wiosennie i przyjemnie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum