Ja też każdy pobyt zaczynam od Strążyskiej...Pierwszy mój kontakt z Tatrami to była ta dolina. Miewam czasami to szczęście bywać tam, gdy prawie nie ma w niej ludzi.
No teraz jest pełnia sezonu,wiec z pewnością turystów nie brakuje w dolinie Strążyskiej,ale tak jak pisze: na pierwszy raz w górach to idealna wycieczka.
No mi jak zwykle udało się być tam samemu jak już nikogo nie było, nie wiem czy ludzi odstraszam czy co Czy po prostu takie dziwne pory do chodzenia wybieram Dolinka całkiem całkiem, szczególnie urzekający z niej jest widok na Giewont i Mały Giewont który co jakiś czas wznosi nam się miedzy drzewami Co do samej Siklawicy to też całkiem urocze, ciche i spokojne miejsce, tyle, że myślałem, że ten wodospadzik będzie trochę większy Oczywiście udało mi się wracać stamtąd po ciemku , więc jak księżyc pojawił się na niebie tuż obok Giewontu... to dopiero był niesamowity widok Dlatego polecam tą trasę na wieczorny spacerek, bo bardzo łagodna i w dodatku krótka, tak że w 30 minut szybszym tempem da się bez problemu wrócić na parking
z kolei Siklawica ...haha!!! swego czasu,tj.podczas mojej pierwszej wyprawy w Tatry byłam przekonana ,że zmierzam w stronę Wielkiej Siklawy - wyobraź sobie moją minę po dojściu na miejsce.
No to wrażenia musiałby być niesamowite, myśląc, że to największy polski wodospad a tu strumień wody prawie jak pod prysznicem
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum