Wysany: 2015-11-01, 09:17 Tatrzański Cmentarz Symboliczny
Dziś 1 listopada, więc chciałem Was zapytać o Tatrzański Cmentarz Symboliczny znajdujący się na stokach Osterwy po stronie słowackiej. Nie ukrywam, że jest to moje małe marzenie, żeby zobaczyć to miejsce. I tu pytanie do Was: Czy ktoś z Was tam był? Jakie wrażenia? I czy trudno się tam dostać?
Byłam tam raz, baardzo dawno, ok 15 lat temu, więc za wiele nie podpowiem. Z tego co pamiętam dojście do Cmentarza nie sprawiło większych trudności. Dojechaliśmy "elektriczką" do Szczyrbskiego Jeziora a dalej już prowadzi szlak.
Wracaliśmy innym szlakiem niż wchodziliśmy, ale tak jak napisałam, było to tak dawno, że pamięć zawiodła
A cyfrówki nie miałam więc i zdjęć za wiele nie mam z tego miejsca.
W Tatry wybieram się w wakacje przyszłego roku, ale niestety teraz zwiedzanie tego miejsca odpada. W tym roku pojawił mi się mały członek rodziny, tak więc max to doliny :)
ale niestety teraz zwiedzanie tego miejsca odpada. W tym roku pojawił mi się mały członek rodziny, tak więc max to doliny :)
Gratuluję ale dlaczego maluszek/maluszka miałby przeszkadzać w tej łatwej wycieczce ?
Prawie pod sam cmentarz jest wyasfaltowana droga, te 100-200m ścieżki to nie problem.
Czyli to jest zwykła asfaltówka? Dlatego pytałem o stopień trudności - a potem na cmentarzu też można wózkiem się poruszać?
jeśli masz rezerwację noclegu w schronisku przy Popradzkim Stawie
http://www.popradskepleso.com/pl/strona-glowna/
to możesz tam podjechać autem
Cmentarz jest na zboczu i wózkiem nie da rady.
piękna okolica - warto pojechać a przy okazji nieporównywalnie mniej ludzi niż nad Morskim Okiem
manuela
Wysany: 2015-11-25, 19:02
Można też podejść, do hotelu jakieś 30-40 min z parkingu
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum