kamyk
Dołączył: 05 Maj 2010 czyli 640 dni temu Posty: 85 Piwa: 2/1 Skąd: internet:)
Wysłany: 2010-06-25, 19:26
Coś za darmo?
To podejrzane i brzmi podstępem, no chyba że:
- firma upada i organizuje "promocje" by zachecic turystów i jednoczesnie zwiekszyc obroty
- smalec był zbutwiały i nie nadawał sie na nic innego jak tylko wcisnac klientom którzy pewnie nic nie zauważa
- szef mial dobre serce :):P
Wiek: 25 Dołączył: 19 Cze 2010 czyli 595 dni temu Posty: 492 Piwa: 14/12 Skąd: Morąg
Wysłany: 2010-06-25, 22:17
smalec byl pyszny a firma się trzyma, szefa nie znam ;]
_________________ Bez Tatr nie byłoby Zakopanego
nowicjuszka [Usunięty]
Wysłany: 2010-06-28, 21:10
pracowałam kiedyś w knajpce w której też dawaliśmy gratis w postaci bułeczek z ciasta do pizzy plus do tego sosy różne, nie po to by pozbyć się staroci a po to by zrobić sobie dobrą opinię i zdobyć więcej klientów
Dołączył: 27 Sie 2010 czyli 527 dni temu Posty: 8 Skąd: Zakopane
Wysłany: 2010-08-27, 19:20
polecam!
byłem w lutym jadłem tam z 4 razy i za każdym razem dawali duży dzbanuszek świetnego smalcu i wielkie pajdy chleba, oczywiście za darmo jak tylko usiedliśmy przy stoliku.
góral-kelner uprzedził jednak żeby się tym nie opychać bo nie damy radę zjeść głównego dania. trochę miał racji. ale jak człowiek po całym dniu na nartach w siarczystym mrozie wpada i widzi smalczyk nie idzie się powstrzymać. polecam żurek moskale placek po zbójnicku. a jak większą ekipą polecam Jadło dla kliku osób. identyczne menu jest w Czarnym stawie, tam jadałem częściej bo mieszkałem blisko Gubałówki i miałem bliżej.
W czarnym stawie jest jeszcze coś co mi się podobało... górale albo góralki z obsługi zawsze dodawali coś od siebie. Albo góralskie żarciki albo jakieś przyśpiewki ;), pamiętam jak z kolegami dostaliśmy ochrzan za to że koleżanka wyciągnęła rękę po rachunek a nie żaden z chłopów ;).
Dołączył: 03 Maj 2010 czyli 643 dni temu Posty: 377 Piwa: 12/10 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-08-28, 14:16
marco polo napisał/a:
dawali duży dzbanuszek świetnego smalcu i wielkie pajdy chleba, oczywiście za darmo
Podejrzewam ,że to tak za darmo nie jest. Najpewniej równowartość tej "darmochy" mieści się w kalkulacji a potem i w rachunku za jadło w każdym lokalu. Chociaż prawdziwe "gratisy" pojawiają się, ale to zwykle wtedy jak "nie idzie" bo klientów brak.
Wiek: 27 Dołączył: 14 Cze 2010 czyli 600 dni temu Posty: 122 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2010-08-30, 08:25
Ludzie, nie czepiajcie się, normalna promocja czy też zachęta jak wszędzie. Ulotki rozdawana na ulicach też nie są darmowe bo ktoś za nie zapłacił, i płacimy za nie my, jako klienci firm reklamujących się. A ten smalczyk to takie dobre i skuteczniejsze ulotki.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 30 Dołączyła: 09 Paź 2010 czyli 484 dni temu Posty: 2728 Piwa: 35/100 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-12-07, 21:39
no nie wiem, nie wiem
ja jestem prawdziwą miłośniczką żurku, gdziekolwiek jadę zawsze zamawiam właśnie żurek, sprawdzam gdzie najlepszy, uwielbiam też go gotować
_________________ Zakochana w Tatrach i Zakopanem od pierwszego wejrzenia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum