Doczy: 27 Sie 2010 czyli 5407 dni temu Posty: 8 Tematy: 2 Skd: Zakopane
Wysany: 2010-08-27, 20:20
polecam!
byłem w lutym jadłem tam z 4 razy i za każdym razem dawali duży dzbanuszek świetnego smalcu i wielkie pajdy chleba, oczywiście za darmo jak tylko usiedliśmy przy stoliku.
góral-kelner uprzedził jednak żeby się tym nie opychać bo nie damy radę zjeść głównego dania. trochę miał racji. ale jak człowiek po całym dniu na nartach w siarczystym mrozie wpada i widzi smalczyk nie idzie się powstrzymać. polecam żurek moskale placek po zbójnicku. a jak większą ekipą polecam Jadło dla kliku osób. identyczne menu jest w Czarnym stawie, tam jadałem częściej bo mieszkałem blisko Gubałówki i miałem bliżej.
W czarnym stawie jest jeszcze coś co mi się podobało... górale albo góralki z obsługi zawsze dodawali coś od siebie. Albo góralskie żarciki albo jakieś przyśpiewki ;), pamiętam jak z kolegami dostaliśmy ochrzan za to że koleżanka wyciągnęła rękę po rachunek a nie żaden z chłopów ;).
Doczy: 03 Maj 2010 czyli 5524 dni temu Posty: 240 Tematy: 4 Otrzyma 4 piw(a) Skd: Radom
Wysany: 2010-08-28, 15:16
marco polo napisa/a:
dawali duży dzbanuszek świetnego smalcu i wielkie pajdy chleba, oczywiście za darmo
Podejrzewam ,że to tak za darmo nie jest. Najpewniej równowartość tej "darmochy" mieści się w kalkulacji a potem i w rachunku za jadło w każdym lokalu. Chociaż prawdziwe "gratisy" pojawiają się, ale to zwykle wtedy jak "nie idzie" bo klientów brak.
Wiek: 41 Doczy: 14 Cze 2010 czyli 5481 dni temu Posty: 78 Tematy: 0 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Pyrlandia
Wysany: 2010-08-30, 09:25
Ludzie, nie czepiajcie się, normalna promocja czy też zachęta jak wszędzie. Ulotki rozdawana na ulicach też nie są darmowe bo ktoś za nie zapłacił, i płacimy za nie my, jako klienci firm reklamujących się. A ten smalczyk to takie dobre i skuteczniejsze ulotki.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 43 Doczya: 09 Pa 2010 czyli 5365 dni temu Posty: 2129 Tematy: 9 Otrzyma 12 piw(a) Skd: Bukowice / Wrocław
Wysany: 2010-12-07, 21:39
no nie wiem, nie wiem
ja jestem prawdziwą miłośniczką żurku, gdziekolwiek jadę zawsze zamawiam właśnie żurek, sprawdzam gdzie najlepszy, uwielbiam też go gotować
Wiek: 38 Doczy: 19 Cze 2010 czyli 5476 dni temu Posty: 338 Tematy: 4 Otrzyma 3 piw(a) Skd: Morąg
Wysany: 2010-12-07, 21:48
Będę dobrym moderatorem - nie wpomne o tym ze robimy off topy :d Żurek w sumie temat :d Kolejne co mi sie podoba - piwo podają w kuflach :)
Furi
Wiek: 44 Doczy: 17 Cze 2011 czyli 5113 dni temu Posty: 218 Tematy: 8 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Łeba
Wysany: 2011-06-20, 21:04
Polecam tę karczmę. Żurek jak piszecie superancki ale najlepsze to te dania dla 2 3 4 zblakanych owiecek. Nie do przejedzenia chyba że ktoś ma wielki spust
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum