A jakie macie wątpliwości tak nieco szerzej jeżeli chodzi o ranking noclegów w schroniskach? Bo jak wiadomo każda ocena oraz opinia będzie inna,inaczej ocenimy warunki noclegu w danym schronisku jak i ceny. Każdy powie,że są wysokie i to będzie fakt,ale dla każdego pojęcie drogo oznacza co innego i tak samo jest tutaj. Mi osobiście ranking bardzo się podobał i można się śmiało na nim oprzeć.
Kiedyś czytałam jeden z rankingów i coś mi się nie zgadza bo jak można oceniać wszystkie schroniska tą samą kategorią. I np minusy dla n p m typu
-duży ruch turystyczny w sezonie
-w sezonie trudno o wolne miejsca
-za niskie łóżka
Biorą też pod uwagę to czy jest energia elektryczna pociągnięta do schroniska, czy jest dojazd do schroniska więc wiadomym jest, że jeśli dla n p m są to plusy to jakie szanse ma w takim rankingu Chatka Puchatka i wiele innych schronisk , które są kultowymi schroniskami i chętnie się do nich wraca.
Nie wiem kto bierze udział w tych rankingach ale chyba nie osoby, które chodzą po górach dlatego że je kochają i nie straszne są im kiepskie warunki w schronisku.
Często spałam w schroniskach...są różne warunki, lepsze i gorsze, ale ogólnie jest ok i nie ma co narzekać;)
Jastrzebiec
Doczy: 22 Wrz 2013 czyli 4005 dni temu
Wysany: 2014-02-21, 09:46
Jeżeli ktoś nie nastawia się na zbyt duży komfort noclegu i planuję wyprawę w te wyższe partie gór,to schronisko jest zdecydowanie najlepszą opcją,dużym ułatwieniem podczas wycieczki.
Owszem schronisko to fajne przeżycie ale trzeba się liczyć z tym, że nie zawsze jest przyjemnie.... ale to też ma swój urok. mam tu na myśli kłopotliwych "współlokatorów".
zakrun
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum