katarina
Wysany: 2010-03-20, 13:11
Tak to piękne sanktuarium. Miałam okazję być latem i zimą. Otoczenie,chodzi mi też o miejsce gdzie stoi pamiątkowy ołtarz z wizyty naszego Papieża, ma swój niepowtarzalny urok
Tak to piękne sanktuarium. Miałam okazję być latem i zimą. Otoczenie,chodzi mi też o miejsce gdzie stoi pamiątkowy ołtarz z wizyty naszego Papieża, ma swój niepowtarzalny urok
poszept a więcej z środka masz?? ja bym bardzo chciała :)
no niestety - właśnie odbywał sie śłub góralski - ludzi pełno i nie można było się wciskac.
poza tym autokar juz czekał i nie było czasu na zwiedzanie - czekał nas jeszcze spływ Dunajcem.
Moge podac zdjęcia Kaplicy - tego mniejszego kościółka jak chcesz..
Ja to nie byłem, i pewnie nie będę, bo mnie kto jeszcze wodą święconą pokropi, i co będzie.
Zdjęcia bardzo ładne i w ogóle.
Ale ja mam takie pytanie: Co to w ogóle jest Sanktuarium? Czym się różni, od np. Kościoła czy Bazyliki?
Czy Sanktuarium to jakaś lokalna wersja kościoła, miejsce kultu nacechowane lokalną tradycją?
J Co to w ogóle jest Sanktuarium? Czym się różni, od np. Kościoła czy Bazyliki?
Czy Sanktuarium to jakaś lokalna wersja kościoła, miejsce kultu nacechowane lokalną tradycją?
Sanktuarium jest traktowane jako święte miejsce i to jest główna różnica:-D
[ Dodano: 2010-04-09, 10:46 ]
poszept napisa/a:
Edward Teach napisa/a:
J Co to w ogóle jest Sanktuarium? Czym się różni, od np. Kościoła czy Bazyliki?
Mi się nie kłania, w ogóle nigdy się nie kłaniała, Wiki ani żadna inna.
mam wrażenie ze piszesz posty -stawiasz jakieś zdania i tak naprawdę nie oczekujesz odpowiedzi.
mając 20 lat nie wiedzieć co to sanktuarium i inny kościoły.? to mi wygląda na ignorancję.
bez urazy - czytam Twoje wypowiedzi i mam dziwne wrażenie ze chyba chodzi ci o ilość postów...
Nie tylko piękne, ale i aktualnie bardzo ważne, bo związane z wdzięcznością za odzyskanie zdrowia po zamachu na życie naszego wielkiego rodaka Jana Pawła II. Nastrój i wrażenie wizualne towarzyszące tej pięknej i ważnej świątyni w pewnym stopniu przybliża obejrzenie tego oto pliku:
http://www.google.pl/imag...&ved=0CDcQsAQwA
Ale widzieć bezpośrednio to sanktuarium w środku na zewnątrz i to jego otoczenie, w tym ten ołtarz papieski w parku- obok na dole, jest dla mnie, zawsze wielkim przeżyciem chociaż już bodaj 5 razy odwiedzałem to szczególnie piękne miejsce.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum