Wiek: 24 Dołączył: 18 Lut 2012 czyli 96 dni temu Posty: 127 Tematy: 5 Piwa: 8/3 Skąd: Kezmarok/Kiezmark SK
Wysłany: 2012-02-20, 22:19
No ja bylem wcoraj na Morskim oku.Przijechalem rano o 7.00 do Lysej Polany.Rano to czisza byla, nad Wodogrzomamy mickiewicza spotkalem tylko 1 czlowieka idoncego z Morskiego. Troche bylo wiatru, i Rysy byly w chmrach.Okolo 10:00 prichodzili do schroniska pierszi turisci, i zacely jezdzyc tie konskie sanki.okolo obiada calkem dosc ludzi slo na morskie oko
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Paź 2011 czyli 208 dni temu Posty: 354 Tematy: 6 Piwa: 21/8 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-02-21, 10:44
Wystarczy spojrzeć w kamery TOPR, żeby być pewnym, że będzie niezły tłumek:
_________________ ... bo tutaj, w górach jest mój dom
śpią marzenia, gwiazdy lśnią,
tu przestrzenią karmię serce
żyć, co krok pragnę więcej!
drops
Dołączył: 21 Lut 2012 czyli 92 dni temu Posty: 1 Tematy: 0 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-02-21, 19:34
Witam, chciałbym się upewnić czy aktualnie jest wytyczone obejście zimowe na drodze do moka, bo obiło mi się o uszy, że TPN w tym roku od tego odstąpił? Tak więc prosiłbym o jakąś informację z pierwszej ręki. A jeśli nie to jak z bezpieczeństwem, bo czytałem że 16-tego zeszła lawina ze żlebu.
Pozdrawiam
Wiek: 33 Dołączył: 11 Lut 2011 czyli 467 dni temu Posty: 40 Tematy: 12 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Małopolska
Wysłany: 2012-02-25, 14:50
drops napisał/a:
Witam, chciałbym się upewnić czy aktualnie jest wytyczone obejście zimowe na drodze do moka, bo obiło mi się o uszy, że TPN w tym roku od tego odstąpił? Tak więc prosiłbym o jakąś informację z pierwszej ręki. A jeśli nie to jak z bezpieczeństwem, bo czytałem że 16-tego zeszła lawina ze żlebu.
Pozdrawiam
Jeśli ślady są zasypane a będziesz szedł przy 3 lawinowej lub wyżej to sam musisz założyć ślady.
Nie ma takiej opcji że TPN odstąpił od zimowego obejścia. W rejonie Żlebu Żandarmerii czy Głębokiego gdzie schodzą potężne lawiny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum