Dołączył: 03 Maj 2010 czyli 643 dni temu Posty: 377 Piwa: 12/10 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-05, 15:46
Agusia napisał/a:
koncerty, prezentacje, konkursy, kiermasze, wizyty w pracowniach zakopiańskich artystów, pokazy tańców góralskich. Wśród nich uwagę zwracają: inscenizacja tradycyjnego wesela góralskiego, konkursy kapel i śpiewu pytackiego, Mistrzostwa Podhala w Powożeniu Zaprzęgami, parady i pokazy owczarków podhalańskich.
Czy to wszystko odbywa się na Krupówkach? Jak można jeszcze zapytać :co to jest śpiew pytacki?
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 712 dni temu Posty: 429 Piwa: 15/4 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2010-05-06, 20:48
Nie wszystko na Krupówkach jako ulicy, ale w namiocie na Równi Krupowej jeśli mnie pamięć nie myli obywają się występy.
Śpiew pytacki, jakby ci to wyjaśnić wiąże się z weselem. Pytace (jest ich dwóch) jadą zwykle na koniu "wypytać" na ślub i śpiewają różne śpiewki z tym związane. Później jeszcze pojawiają się w kilku miejscach na weselu: m.in. podczas oczepin.
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
Wiek: 31 Dołączył: 06 Lip 2010 czyli 578 dni temu Posty: 109 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-09, 21:01
a w tym roku tez odbędzie się ta impreza?? jak tak to podajcie termin kiedy bedzie i ceny biletów. lubie takie imprezy tym bardziej jak mozna zobaczyc kulture wielu kajow na raz
zakopiec
Dołączył: 20 Kwi 2010 czyli 656 dni temu Posty: 51 Piwa: 4/1 Skąd: Zakopiec
Wysłany: 2010-08-20, 07:30
Festiwal zaczyna się na całego w niedzielę, ale już dzisiaj 20 sierpnia na Dolnej Równi Krupowej Mistrzostwa Podhala w Powożeniu, Śpiew Pytacki i konkurs na najlepszego Fiakra.
Wieczorem dwa występy folkowe pod namiotem.
W ciągu dnia warsztaty w urzędzie miasta.
Jutro weselny korowód od oczka wodnego na Krupówkach.
Wysłany: 2010-08-26, 15:52
zakopiec napisał/a:
weselny korowód od oczka wodnego na Krupówkach.
Będę robił zdjęcia więc coś wrzucę.
Mam nadzieje ,że "wrzucisz" sporo ciekawych informacji foto i słownych, bo reporterów mieszkających w Zakopanem na naszym forum poza Tobą to... nie wielu.
_________________ Zawsze do celu
zakopiec
Dołączył: 20 Kwi 2010 czyli 656 dni temu Posty: 51 Piwa: 4/1 Skąd: Zakopiec
Wysłany: 2010-08-28, 10:58
Witajcie.
Cały tydzień byłem zajęty przy Festiwalu. Z każdego dnia na uruchomionym do tego celu serwisie www.festiwalziemgorskich.zakopiec.info publikowałem zdjęcia. Pozostawiam je na około tydzień. Później skasuje, aby przygotować finalne wersje, bo te to typowe reporsterskie.
Jak kto chce może sobie jeszcze obejrzeć.
Chętnie zobaczę tez kogoś z Was zdjęcia jesli był na Festiwalu
Wysłany: 2010-08-28, 13:49
zakopiec napisał/a:
skasuje, aby przygotować finalne wersje, bo te to typowe reporsterskie.
Serdecznie gratuluję to, według mnie, prawdziwie profesjonalny reportaż foto-słowo. Zaskoczyłeś, chyba nie tylko mnie, talentem w tej nie łatwej dziedzinie. Czekam na dalsze Twoje ujęcia, głównie zdarzeń i widoków zakopiańskich. Tak trzymaj .Stawiam Ci piwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum