Witam
Mam pytanko do osób zorientowanych, jak najlepiej przejść ten odcinek Orlej mieszkając w Zakopanym?
Obojętnie mi z której strony zacznę, chodzi mi o to którymi szlakami będzie najłatwiej/najszybciej. Dni co raz krótsze więc całej orlej nie przejdę w jeden dzień, planuję więc ten odcinek na którym jeszcze nie byłem. Dzięki!
hmmm....post już trochę dni ma, ale osobiście poszedłbym odwrotnie. Mianowicie Krzyżne - Skrajny Granat. Uzasadnienie tego wyboru jest następujące: dojście do Przełęczy Krzyżne jest mniej męczące przez Dolinę Panszczycy aniżeli podejście na Granat. Warto zachować więcej sił na pokonanie Buczynowych Turni, które pomimo remontu (kilka lat temu) czekają na turystów z trudnościami w postaci uciążliwej zwietrzliny.
Może trochę odstraszać ostatnie podejście na Przełęcz Krzyżne, lecz poprowadzone jest zygzakiem, dzięki czemu nie odczuwa się tak tego podejścia. Ale to już wybór tych, którzy muszą podjąć decyzję i wyruszyć na wyprawę pozdrawiam
Może trochę odstraszać ostatnie podejście na Przełęcz Krzyżne, lecz poprowadzone jest zygzakiem, dzięki czemu nie odczuwa się tak tego podejścia. Ale to już wybór tych, którzy muszą podjąć decyzję i wyruszyć na wyprawę pozdrawiam
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum