Witam, wybieram się jak co roku na wycieczkę ze znajomymi do zakopanego i na słowacje.
Jako "organizator" wycieczki za każdym razem szukam w miarę nowych miejsc do odwiedzenia i do tej pory dość dobrze mi to wychodzi :)
Mam jednak pytanie co do jaskini na słowacji... kilka lat temu byłem z żoną w jaskini demianowskiej wolności. Bardzo chcieliśmy zobaczyć dodatkowo jaskinie demianowską lodową ale była nieczynna.
Stąd moje pytanie ;
czy polecacie wizytę w jaskinie demianowskiej lodowej ? (trasa dość krótka na około 30min zwiedzania)
czy może jakąś inną lodową? np. dobszyńską?
Jeśli chodzi o jaskinie lodowe, moim zdaniem zdecydowanie ciekawsza jest Dobszyńska. Z tego co wiem to nie tylko moje zdanie, ale innych zwiedzających też.
Jeśli chodzi o jaskinie lodowe, moim zdaniem zdecydowanie ciekawsza jest Dobszyńska. Z tego co wiem to nie tylko moje zdanie, ale innych zwiedzających też.
Także polecam tę jaskinię. A jeśli nie musi być lodowa to polecam Jaskinię Bielską.
Czy do Jaskini Bielskiej można wejść będąc laikiem i osobą, która się dopiero uczy? Nie chcę zrobić sobie krzywdy, ale z chęcią bym pochodził po jaskniach (zwłaszcza, że mieszkam przy granicy słowackiej).
Czy do Jaskini Bielskiej można wejść będąc laikiem i osobą, która się dopiero uczy? Nie chcę zrobić sobie krzywdy, ale z chęcią bym pochodził po jaskniach (zwłaszcza, że mieszkam przy granicy słowackiej).
Wejdziesz bez problemu i przejdziesz ją bez żadnych kłopotów, ponieważ zwiedzanie jest z przewodnikiem.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum