Zarejestruj sie! | Hasło ?

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: hala, kondratowa

Hala Kondratowa
Autor Wiadomość
VS84
[Usunięty]

Tematy: 371
Wysłany: 2011-10-20, 01:37   Hala Kondratowa

Ostatnio w drodze na Giewont udało mi się odwiedzić to schronisko. Wprawdzie było to tylko 5 minut, ale zawsze coś ;-) I muszę powiedzieć, że całkiem mi się tam podobało. Ale pewnie zadziałał też fakt, że dochodząc tam o 9:00 rano, nie było tam żywej duszy i byłem całkiem sam :-) Dojście do schroniska bardzo przyjemne i bezproblemowe, wg szlaku jakąś 1:20 chyba się idzie, ja szedłem dosyć szybko więc w niecałą godzinę byłem już na miejscu. Z oddali schronisko sprawia wrażenie jakiejś prywatnej górskiej chatki. Tzn. jest nie za wielkie, wręcz małe moim zdaniem, ale być może z racji miejsca w zupełności wystarczające. Otoczenie też bardzo mi się podobało, tym bardziej, że wszędzie do o koła leżał piękny, biały i błyszczący od promieni słonecznych śnieg. Do tego cisza, spokój i typowo górski klimat. Chociaż podejrzewam, że o innych porach roku i w innych godzinach ludzi jest tam masa, czyli jak wszędzie :-o Bo jak wracałem z Giewontu, to ludzi już było dosyć sporo, chociaż głównie były to jakieś wycieczki szkolne. Mimo wszystko jak dla mnie schronisko ma swój urok i ze względu na położenie - otoczenie jak dla mnie bardzo ciekawe i ze względu na to że jest właśnie takie trochę jakby małe ;-) . Taka typowa górska drewniana chatka :-) Co do jedzenia i posiłków to wypowiedzieć się nie mogę, bo zwykle nie jadam w schroniskach, więc i w tym też nic nie zjadłem ;-)

A jakie są Wasze odczucia i doświadczenia związane z tym schroniskiem ?

zakopiec 

czyli 764 dni temu

Tematy: 11
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-10-20, 22:27   

Ja często tam nocuje podczas rykowiska jeleni. Warunki bardzo skromne, ale przez to jest święty spokój, bo nocują ludzie z pasja gór.

Pracował tam świetny gość, Andrzej niestety. Choroba go pokonała.
Pozostała znakomita obsługa dziewczyn.
Właścicielka to również fajna kobita

VS84
[Usunięty]

Tematy: 371
Wysłany: 2011-10-22, 05:41   

Co do tego kibelka to masz rację, tylko patrząc na powierzchnię jadalną tego schroniska to ten kibelek musiałby chyba być na zewnątrz, bo gdziekolwiek by te drzwi były to i tak byłyby koło stołów ;-) Chociaż nie wiem kiedy Ty tam byłeś, bo ja akurat tam wszedłem tylko skorzystać w WC właśnie i przez tą chwilę jak tam byłem, nie odczułem aż takich nieprzyjemnych zapachów :-P

ola's 

czyli 735 dni temu

Tematy: 7
Piwa: 26/23
Wysłany: 2011-10-22, 21:21   

Ivusia piękne zdjęcie :mrgreen:
a ja wybieram ławeczkę naprzeciwko schroniska tam na rozwidleniu ;)

Asia 

czyli 247 dni temu
Tematy: 1
Piwa: 1/3
Wysłany: 2011-10-22, 21:41   

to ja tez pozwole sobie dodac zdjecia mojego ulubionego schroniska - jedno w porze porannej i jedno w popoludniowej:-)

[ Dodano: 2011-10-22, 21:45 ]
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Joasia
Odpowiedz do tematu