Po to jest forum aby pomagać . Oczywiście , że trafisz. Okrążasz Czarny Staw idziesz cały czas niebieskim szlakiem w stronę Zmarzłego Stawu później kawałek żółtym i trafisz na zielony , który zaprowadzi cię na Zadni Granat
Na Halę wg.drogowskazu dojdziesz w 1.4 h , a od Hali na Zadni Granat w 2h 30min . Powrót oczywiście będzie troszkę szybszy . Zresztą wszystko zależy od tempa :)
Jesteś WIELKA dziękuję Ci serdecznie :) A z Zadniego na Skrajny lepiej się nie wybierać? To daleko? I gdzie wypatrywać wierzchołka samej Orlej? :) Cały czas martwi mnie ten Żleb, żeby przypadkiem tam nie wparować... od której to strony?
To już koniec moich pytań
Najwyższy jeżeli się nie mylę to Kozi Wierch . Jak najbardziej możesz iść na skrajny jednak nie opłacałoby Ci się wracać i schodzić zielonym szlakiem , tylko lepiej byłoby zejść żółtym ze Skrajnego . Jest tam jednak klamra i łańcuch , a jak masz problemy z kolanem to lepiej nie ryzykować , bo to dość długi (czasowo) i jednak męczący szlak.
Jeżeli to jest Twoje pierwsze wyjście w ten rejon - to zacznij od Kościelca (chyba w otoczeniu Hali Gąsiennicowej jest najłatwiejszy). Bo te 30 minut pomiędzy wierzchołkami Granatów mogą być trudne.
ps
A żeby wejść w żleb Drege'a trzeba się naprawdę postarać... no chyba że jest mgła, leje i wieje...
Dziękuję za link - tę stronkę już całą przerobiłam czytając o Granatach :)
Jeśli tylko pogoda i moje kolano dopisze postaram się zobaczyć jak najwięcej :D
Uspokoiłeś mnie jeśli chodzi o żleb. Mam wielką pokusę popatrzenia na niego!
dokładnie, jeśli nie liczyć trudności kondycyjnych, to wejście na Zadni Granat tym wariantem w miarę łatwe, przede wszystkim standardowe "schodki" + odrobina wspinaczki z pomocą rąk (w rejonie Zmarzłego Stawu)
Jeżeli syn się nie boi wysokości to spokojnie. Możesz śmiało spróbować wprowadzić go z Zadniego na Pośredni Granat - tam nie ma większych trudności.
Ja kilka lat temu spotkałem 7-latka na Granatach, jego ojciec twierdził że przeszli razem całą Orlą Perć - tego bym nie polecał, ale szacunek dla tego 7-latka :)
nie wiem czy na Pośredni się zdecydujemy , ale skoro tak mówisz to kto wie mam kolegę który twierdzi , że wszystkie szlaki są do przejścia nawet z dzieckiem , nie jestem tak do końca przekonany , moim zdaniem na wszystko musi przyjść odpowiedni czas i trzeba po prostu dorosnąć
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum