Wiek: 40 Doczya: 03 Sie 2010 czyli 5385 dni temu Posty: 674 Tematy: 8 Otrzyma 17 piw(a) Skd: Poznań
Wysany: 2012-01-07, 17:35
widzę, że jest tu więcej chętnych na Gerlach - a może (chociaż to plan mało realny) - spróbujemy się zgrać w terminach i złożyć na przewodnika (choć wiem, że i tak im więcej osób tym drożej +ograniczenia ilości osób/przewodnika), ale pewnie i tak wyjdzie trochę korzystniej cenowo na razie rzucam luźną propozycję pod dyskusję
widzę, że jest tu więcej chętnych na Gerlach - a może (chociaż to plan mało realny) - spróbujemy się zgrać w terminach i złożyć na przewodnika (choć wiem, że i tak im więcej osób tym drożej +ograniczenia ilości osób/przewodnika), ale pewnie i tak wyjdzie trochę korzystniej cenowo na razie rzucam luźną propozycję pod dyskusję
Nawet mnie to zaciekawiło ,ale jak zobaczyłem cenę za osobę 440zł w grupie 3 osobowej to powróciłem na ziemię No chyba że będę miał spory przypływ gotówki
Chciałem iść bez przewodnika ,ale Gerlach to dość popularny szczyt i wejście i zejście bez mandatu to raczej spory wyczyn . W dodatku mandaty na Słowacji są w Euro więc to jeszcze bardziej boli
Nie ma za co to ja dziękuję za podpowiedź co do pomysłu na prezent na 45-te urodziny mojej mamy We wrześniu Jasiek Gąsienica-Rój porywa moją mamę na Gerlach
Wiek: 48 Doczy: 04 Lip 2012 czyli 4684 dni temu Posty: 43 Tematy: 1 Otrzyma 8 piw(a) Skd: Łodź
Wysany: 2012-08-11, 12:03
Udało się ! Po ustaleniu terminu, zaklepaniu przewodnika i wielu modlitwach o pogodę 08.08.2012 udało mi się wejść na Gerlach ! Dla zainteresowanych koszt przewodnika to 1000 zł. Dojazd do Śląskiego domu 7 euro od osoby (opłaca się), zjazd do Tatrzańskiej Polanki tyle samo. Parking na szczęście darmowy. Pobudka Zakopane 3.20 - Śląski Dom 5.30 wyjście na Gerlach o 6.00, szczyt o 10.00, Śląski Dom powrót 15.00 - Zakopane 17.00. Wejście standardowo Wielicką Próbą zejście Batyżowiecką (rzeczywiście dużo trudniejsze). Gorąco polecam - niesamowite widoki, sporo atrakcji i emocji. Kilka zdjęć z wyprawy poniżej:
Wiek: 36 Doczy: 22 Lip 2012 czyli 4666 dni temu Posty: 26 Tematy: 0 Skd: Chojnice
Wysany: 2012-08-16, 09:51
Gratulacje, świetne zdjęcia
W ile osób wchodziliście na szczyt? Jakbym chciał wejść w 3-osobowej grupie to przewodnik bierze więcej kasy czy też 1000? Pytam, bo Gerlach już od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie
Wiek: 48 Doczy: 04 Lip 2012 czyli 4684 dni temu Posty: 43 Tematy: 1 Otrzyma 8 piw(a) Skd: Łodź
Wysany: 2012-08-16, 21:32
Wchodziliśmy w 3 osoby - maksymalnie mogą iść chyba 4. Przewodnik bierze za dzień - a nie za osobę - także nie ma różnicy - dla niego czym mniej tym lepiej.
Niech Ci nie chodzi po głowie - tylko ruszaj. Naprawdę warto!
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum