Wiek: 42 Doczya: 13 Maj 2011 czyli 5089 dni temu Posty: 130 Tematy: 15 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Kępno
Wysany: 2012-02-22, 15:47 Poszukuje karczmy z klimatem.
Biorę w maju ślub w Zakopanem i chcieliśmy zabrać naszych świadków na obiad do fajnej karczmy. Osobiście znamy tylko Stek Chałupe, Starą Izbe,Zapiecek. Chcielibyśmy wupróbować coś nowego. Jeśli macie jakieś propozycje, piszcie .
AGUŚ, przede wszystkim gratulacje jeśli na Krupówkach to Karczma Po Zbóju :) a jeśli chciałabyś gdzieś dalej od centrum to ja bym zaproponował wizytę w Obrochtówce - z tym że w Obrochtówce zróbcie w razie czego wcześniej rezerwację
AGUŚ...na tak piękną okoliczność musi być porządna karczma ...ja ostatnio "odkryłem" wspaniałą, moim zdaniem, w sam raz na takie przyjęcie karczma "Góralski Dworek". Jest to na ul. Spyrkówka, przy wyjeździe z Zakopanego w stronę Poronina po lewej stronie...nie sposób przeoczyć.
Duży parking, świetny wystrój, miła obsługa i co ważne, nie drogo. Nie wiem czy co dziennie, ale od godz 18-tej można posłuchać kapeli góralskiej na żywo. Karczmę można znaleźć na f/b a dodatkowo podaję Ci link do ich strony:
Doczy: 22 Lut 2012 czyli 4804 dni temu Posty: 26 Tematy: 3 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Płock
Wysany: 2012-02-23, 09:25
Aguś to zależy jakiego tego klimatu poszukujesz
Ostatnio byłem np. na kameralnym przyjęciu weselnym na górnej sali w Karczmie Szymaszkowej z pięknym widokiem na Giewont
Raczej nowocześnie ale klimat nadal utrzymany, bardzo czysto i dobre jedzenie
Wiek: 42 Doczya: 13 Maj 2011 czyli 5089 dni temu Posty: 130 Tematy: 15 Otrzyma 2 piw(a) Skd: Kępno
Wysany: 2012-02-24, 12:50
Dziękuję wszystkim za gratulacje ,ale wracając do tematu bardzo byśmy chcieli żeby to była typowo góralska karczma z regionalnym jedzeniem. Nasz świadek pod tym względem jest bardzo wymagający .Poza tym zależy nam na góralskiej muzyce na żywo. Wszystkie propozycje spisałam i muszę skonsultować z przyszłym mężem . Osobiście bardzo zainteresowała mnie Karczma Szymoszkowa ze względu na widok na Giewont .
Doczy: 22 Lut 2012 czyli 4804 dni temu Posty: 26 Tematy: 3 Otrzyma 1 piw(a) Skd: Płock
Wysany: 2012-03-07, 13:35
AGUŚ napisa/a:
Mikołaj, rzeczywiście fajne miejsce . Ceny do przyjęcia i ten piękny widok... . No ale mój przyszły małżonek też ma głos .
[ Dodano: 2012-03-06, 11:46 ]
Decyzja podjęta wybraliśmy Karczmę Szymoszkową . Wielkie dzięki cezary2x . Ten piękny widok przeważył.
Bardzo proszę, mam nadzieję że nie będę miał Was na sumieniu
Z tego co pamiętam pyszny był tam m.in ser/"oscypek" z malinami...a tort jaki jaki jadłem tam na weselu w tamtym roku powalił mnie po prostu z nóg...pomimo że tortów nie lubię
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum