Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 357 dni temu Posty: 164 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2011-09-29, 10:46
Zdecydowanie pijani ludzie,są nieporównywalnie gorsi. Mi kilka razy udało się spotkać niedźwiedzice z małymi,ale z daleka więc nie było zagrożenia. A to zdjęcie bardzo fajne,dobrej jakości. Jednak nikomu nie życzę spotkania twarzą w twarz z misiem,bo najemy się mnóstwo stresu.
_________________ Stolica Polskich Tatr - Zakopane.
Wiek: 37 Dołączył: 21 Paź 2011 czyli 215 dni temu Posty: 91 Tematy: 2 Piwa: 6/5 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-08, 15:45
Kiedyś bardzo marzyłem o spotkaniu misia. Dziś już mam ambiwalentne odczucia Gdy wracaliśmy z którejś z dolin (Strążyska lub Kościeliska) taki ryk gdzieś blisko usłyszałem, że marzenia odłożyłem na późniejszy termin
Chyba to był miś, bo pijany baca aż tak chyba na kobietę nie krzyczy
Jednak mimo wszystko z daleka bym chętnie wymienił spojrzenie z niedźwiadkiem.
_________________ Czas nie leczy ran-on tylko pozwala przyzwyczaić się do bólu.
lucyna
Dołączyła: 29 Sty 2012 czyli 115 dni temu Posty: 35 Tematy: 4 Piwa: 1/1 Skąd: Bieszczady
Gosia
Dołączyła: 13 Lut 2012 czyli 100 dni temu Posty: 73 Tematy: 0 Skąd: Pilawa
Wysłany: 2012-03-28, 01:03
Raz udało nam się zobaczyć niedźwiedzia Było to w sierpniu. Ok. 12:15 wracaliśmy znad Czarnego Stawu Gąsienicowego i zaraz po wejściu na szlak na zboczu Małego Kościelca zobaczyliśmy miśka Był dość daleko, jakieś 200-300 metrów od nas, ale trudno to dokładnie określić. Chodził tam sobie i zajadał borówki. Nie był zbyt blisko i najlepiej go widać na zdjęciach robionych z przybliżeniem, więc teoretycznie nie było się czego bać. Dopóki się nie zorientowaliśmy, że miś po jedzeniu poszedł sobie w kosodrzewiny znajdujące się poniżej polanki na której siedział i zniknął. A poniżej tej kosodrzewiny znajdował się szlak, którym właśnie wracaliśmy. Musieliśmy iść tym szlakiem, ale przez cały czas rozglądaliśmy się dokoła, bo nie wiedzieliśmy czy gdzieś nam ten misiek nie wyskoczy Ale na szczęście nie wyskoczył I szczerze mówiąc wolałabym nie zobaczyć niedźwiedzia z bliższej odległości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum