Witam to pierwszy mój post ale forum obserwuje już od około roku czasu. Mam pytanie jakiej bielizny termoaktywnej używacie oraz jaką polecacie do wędrówek po górach.
Ja posiadam firmy Grene ale jakoś nie do końca polecam.
ja osobiście cały sprzęt preferuję polskich producentów. dużo tańsze a wcale nie gorsze. koszulki z młodym mamy firmy himal sport.firma żony znanego himalaisty krzysztofa wielickiego.
tak się to prezentuje. a ja mam czerwoną. moim zdaniem rewelka i na lato i na zimę pod polara.
Furi
Właśnie polecił mi tę bieliznę Brubecka kolega który kupil. Mówi że jak na razie super ale już sprawdzałem cenowo to dość wysoko się kształtuje. Ale za jakość trzeba placić
na zimę mamy bieliznę z decathlona - jakąś "ichnią" markę (nazwy nie pomnę - była raczej tańsza niż droższa) i sprawdziła się super - zarówno na narty, jak i w trakcie zimowych wędrówek, a na lato koszulki termoaktywne adidasa - i może to nie jest "górska" marka tylko stricte sportowa - ale sprawdza się super - nawet, gdy z nieba leje się żar, a jest się 2000m bliżej słońca
Za dobrą bieliznę i odzież termoaktywną,trzeba niestety trochę zapłacić i musimy się z tym liczyć. Jest kilka firm które warto wziąć pod uwagę w zależności od posiadanego budżetu. Jednak ogólnie trzeba przyznać,ze bielizna termoaktywna to naprawdę fajna sprawa,polecam.
Furi
Zakupiłem bieliznę Brubecka. Faktycznie nie jest tania ale na razie się sprawdza podczas porannego biegania. Zobaczymy jak się sprawdzi we wrześniu w Zakopcu. Naprawdę polecam każdemu choć cena nie jest mała ok 76 zł za koszulkę, a ze spodniami lub spodenkami ok 140 zł.
Polecam naprawdę skarpety Brubecka. Za parę ponad 20 zł ale wydaje mi się że warto. Zaczynam się powoli przekonywać do droższych gadżetów
no to ja polecam za połowę ceny (40 PLN) koszulkę żony alpinisty wielickiego a dostępna jest w sklepie w zakopcu na krupówkach przy ławeczce tygodnika podhalańskiego. na witrynie jest napis bielizna termoaktywna
W sumie nie mam zbyt dużych doświadczeń z bielizną termoaktywną, bo używam jej sporadycznie, ale może przypasuje Ci coś z Hi-Teca? Tanie mają te ciuchy, a materiał jest dobry. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo ostatnio jak łaziłem po górach to dość tak mi skóra oddychała. Poza tym nie wiem niestety, co mógłbym Ci doradzić...
Jeżeli dużo wędrujemy,to oczywiście bielizna termoaktywna jest jak najbardziej wskazana. Sam miałem ją kilka razy podczas dłuższych wypraw i sprawdziła się,mogę polecić.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum