Savi
Dołączył: 02 Maj 2010 czyli 751 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Postawił 1 piw(a) Skąd: Małopolska
Wysłany: 2010-05-02, 00:20 Pomoc - podpisy do zdjęć
Witam. Byłem na wycieczce w Zakopanem, zrobiłem sporo zdjęć.
Widzę, że bardzo dużo osób na tym forum zna Zakopane i jego bliskie tereny na wylot. Mam więc w związku z tym taką prośbę - pomóżcie mi z opisami do zrobionych zdjęć, bo wstyd się przyznać, ale naprawdę nie pamiętam dokładnie jakie to były miejsca Im dokładniejsze opisy tym lepiej. Najlepiej w takim stylu: "1 zdjęcie - opis".
Link do galerii:
http://picasaweb.google.c...feat=directlink
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 819 dni temu Posty: 431 Tematy: 8 Piwa: 11/2 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2010-05-02, 18:34
5 - przypuszczam, że wyjście z Jaskinii Mroznej, skoro wcześniej niej byłeś.
6 - Kościeliski Potok, też Dolina Kościeliska;
7-8 - Polana Pisana, też Dolina Kościeliska, widok na Turnie Ratusz i Saturn z Prawej ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Polana_Pisana ), żleb i cos jeszcze czego nie jestem pewna wiec nie pisze;
9 - jesli mnie wzrok nie myli jest to żółty szlak jednokierunkowy wracajacy ze Smoczej Jamy (z Wąwozu Kraków) na Polanę Pisaną, co do gór to nigdy nie próbowałam ich zidentyfikować :P
11-20 - Wąwóz Kraków, te drabinki na zdjęciach to wejście do Smoczej Jamy
21-22 - Kapliczka św. Jana Nepomucena w Chochołowie
Cytat:
No bo w Chochołowie ten Jan Nepomucen stoi obrócony rzyciom ku północy.
Godajom, ze święty stoł inacej, przodem do drogi, ale sam sie tak
obyrtnął, coby okazać wzgarde Cornemu Dunajcowi, a to dlotego ze podcas
poruseństwa chochołowskiego w 1846 rocku Corny Dunajec wroz z
Austriakami przeciwko powstańcom stanął. Od tego poruseństwa wrogość
między chochołowianami a cornodunajcanami dotrwała jaz do nasyk casów...
26 - z lewej Hawrań i Murań, reszta jak tutaj: http://img297.imageshack....entyfikacja.jpg wydaje mi sie (niestety troche niewyrazne to zdjecie), ze na zdjeciu jest szczyt 13 - 17, a na pewno 13, opis:
13 Lodowy
14 Baranie Rogi
15 Czarny
16 Łomnica
17 Kołowy
27-32 - wszystko nad Strebskim Plesem, ale w identyfikacji ci nie pomogę ;)
34-35 - Ołtarz papieski na Krzeptówkach, który był postawiony pod Wielką Krokwią w czerwcu 1996 roku podczas wizyty Jana Pawła II;
37-38 - sanktuarium na Krzeptówkach,
40-44 - kolej krzesełkowa na Butorowy Wierch;
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
Savi
Dołączył: 02 Maj 2010 czyli 751 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Postawił 1 piw(a) Skąd: Małopolska
Wysłany: 2010-05-02, 22:01
Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłaś
Jeżeli jeszcze ktoś chce dodać jakieś dwa słowa, wielkie dzięki.
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 819 dni temu Posty: 431 Tematy: 8 Piwa: 11/2 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2010-07-14, 11:43
Widzę, że mimo mojej rzadkiej bytności nie tak źle mi poszło, ale moje wątpliwe opisy jednak były złe :) Obstawiałam właśnie albo to co napisałam albo Raptawickie Turnie. Dzięki za poprawki.
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
Wiek: 31 Dołączył: 06 Lip 2010 czyli 686 dni temu Posty: 109 Tematy: 3 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-15, 10:49
dobrzy jestescie zeby tak po samych zdjeciach poznac co to za miejsce czy szlak:) ja tam jak gdzies raz byłem to nie pamietam wiele wiec raczej nei pomoge ale Wasze wypowiedzi chetnie poczytam ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum