Carmen
Dołączyła: 30 Kwi 2011 czyli 388 dni temu Posty: 3 Tematy: 1 Skąd: Z daleka
Wysłany: 2011-04-30, 14:40 Ślub , wesle , nocleg
Hej Interesuje mnie dom wczasowy , agroturystyka, pokoje do wynajecia generalnie obiekt w stylu goralskim gdzie moge zorganizowac wesele na 20 w porywach do 30 osob oraz przenecowac tych wszystkich ludzi w tym obiekcie Zakopane i okolica.Bede bardzo wdzieczna za informajce.Cena generalnie nie gra roli.Pozdrawiam i z gory dziekuje.
gdzie moge zorganizowac wesele na 20 w porywach do 30 osob oraz przenecowac tych wszystkich ludzi w tym obiekcie Zakopane i okolica.Bede bardzo wdzieczna za informajce.Cena generalnie nie gra roli.
Wiek: 38 Dołączyła: 21 Maj 2011 czyli 367 dni temu Posty: 112 Tematy: 3 Piwa: 4/4 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-08-08, 21:35
ola's napisał/a:
Pwnie tak...ale to pięknie by było..ta ich tradycja...klimaty...widoki....ah..marzenia
ba taki ślub i wesele musi być pikne
dan38
Dołączył: 25 Lip 2011 czyli 302 dni temu Posty: 67 Tematy: 5 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane, Poznań
Wysłany: 2011-08-10, 15:39
W kwietniu miałem przyjęcie ślubne w Nosalowym Dworze. Jest tam możliwość skorzystania z dodatkowej sali, albo razem z innymi gośćmi. Bardzo dobra obsługa, "prawdziwi" kelnerzy. Nie było do czego się przyczepić. Ceny też bardzo korzystne.
Kwatery dla gości znaleźliśmy chyba 100 metrów od lokalu...u przyjaciółki mojej żony.
Gdyby więc ktoś brał pod uwagę Nosalowy Dwór, to ja zdecydowanie polecam.
_________________ Fotograf z Poznania ożeniony z zakopianką (mieszkanka Zakopanego...nie mylić z trasą Kraków-Zakopane). Fotografuję w Zakopanem ludzi na Krupówkach, Tatry od dołu, w Poznaniu śluby i inne takie tam...
http://zasina.art.pl/
Wiek: 24 Dołączyła: 22 Lut 2010 czyli 819 dni temu Posty: 431 Tematy: 8 Piwa: 11/2 Skąd: Murzasichle
Wysłany: 2011-08-15, 01:58
Z Nosalowym Dworem i cudownością lokalu tak bym się nie rozpędzała. Miejsce może i ładne, ale ceny niebagatelne i... alkohol na weselu albo dostarczany przez nich (cena dużo wyższa niż normalnie, jak to w karczmie) albo można mieć swój, ale każde otwarcie butelki przez kelnera kosztuje, czyli jak to w hotelu...
Tatrzański Bór - przepiękna okolica, zadbane otoczenie karczmy, wnętrze również całkiem niezłe. Pozostaje kwestia ceny, wesele 2-dniowe to koszt 180zł/osobę, w czym liczy się standardową ilość posiłków jak na te rejony, chlebek na powitanie, chyba szampan, napoje, wynajęcie sali, obsługi i tyle, jeśli mnie pamięć nie myli. Cała reszta czyli stół szwedzki, ciasto, tort, alkohol, orkiestra, itp. we własnym zakresie. Dla wesela jednodniowego cena nieco niższa. Co do jedzenia - jedni sobie chwalą, inni nie, zależy od wesela. W każdym razie - warto wziąć pod uwagę ;)
Natomiast na Krzeptówkach czy w Kościelisku jest kilka karczm wartych uwagi.
Generalnie dużo zależy od ilości osób na jakie się robi przyjęcie (nie w każdej karczmie zmieści się większa ilość osób) i od zasobności portfela. To tak a propos szukania sali ;)
_________________ Hej tam spod Tater, spod siwych Tater, hej poduchuje holny wiater. Hej poduchuje leci z nowinom... Sichle.pl
dan38
Dołączył: 25 Lip 2011 czyli 302 dni temu Posty: 67 Tematy: 5 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane, Poznań
Wysłany: 2011-08-15, 09:21
my nie narzekaliśmy na ceny w Nosalowym Dworze. Raczej były "normalne". Ponieważ ja fotografuję wesela, jestem na nich dosyć często i mam pewien uraz do tanich lokali, choć oczywiście nie jest prawdą, że coś co tanie nie może być dobre. Może!
Nie mam porównania z Tatrzańskim Borem, nie byłem tam, nie jadłem...
_________________ Fotograf z Poznania ożeniony z zakopianką (mieszkanka Zakopanego...nie mylić z trasą Kraków-Zakopane). Fotografuję w Zakopanem ludzi na Krupówkach, Tatry od dołu, w Poznaniu śluby i inne takie tam...
http://zasina.art.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum