Wiek: 40 Dołączył: 09 Cze 2011 czyli 348 dni temu Posty: 153 Tematy: 4 Piwa: 6/8 Skąd: Płock
Wysłany: 2011-06-23, 23:23 Planowanie wypraw
Opracowałem sobie na razie cztery trasy. Może macie jakieś uwagi lub sugestie. A może wskażecie mi miejsca w których muszę być.
Będę tam 7 dni i każdy chciałbym wykorzystać jak najlepiej (o ile pogoda pozwoli)
Trasa pierwsza i na pierwszy dzień. Dla rozruszania mięśni.
Wejście do Doliny Białego Sarnia Skała Polana Strążyska dalej czarnym szlakiem do Cudakowej Polany Kiry i busem do Zakopanego
Trasa 2:
Dolina Strążyska Kopa Kondracka Kasprowy Wierch (i tu o ile siły pozwolą i czas - zejście lub kolejką w dół) Kuźnice
Trasa 3:
Dolina Strążyska Cudakowa Polana Ciemniak Przełęcz pod Kopą Kondracką Polana Kondratowa Polana Kalatówki Kuźnice
(nie wiem czy ta trasa nie jest zbyt ambitna - trochę długa)
Trasa 4:
Palenica Białczańska Dolina Roztoki Siklawica Wielki Staw polski Przedni Staw Morskie Oko Czarny Staw pod Rysami powrót
Wiek: 40 Dołączył: 09 Cze 2011 czyli 348 dni temu Posty: 153 Tematy: 4 Piwa: 6/8 Skąd: Płock
Wysłany: 2011-06-24, 12:05
Parys, masz rację Siklawa Mogę to zrzucić na karb zmęczenie i/lub niewiedzy Na Ciemniaka oczywiście przez Kościeliską. Co prawda używałem takiej mocno poglądowej mapki więc mogła być nieco nieprecyzyjna.
Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 481 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-24, 15:26
co trasy nr 4 to watpię czy jednego dnia dasz radę jeszcze podejść do czarnego stawu pod rysami. a którędy z piątki ??? przez świstówkę czy szpiglasową przełęcz ??
_________________ "Skądkolwiek wieje wiatr zawsze ma zapach Tatr"
Jan Sztaudynger
Na pierwszy dzien przygotowalam sobie taka sama trase jak PawelM.
Trasa pierwsza i na pierwszy dzień. Dla rozruszania mięśni.
Wejście do Doliny Białego Sarnia Skała Polana Strążyska dalej czarnym szlakiem do Cudakowej Polany Kiry i busem do Zakopanego
Tylko nie wiem czy sie na nia zdecyduje, bo slyszalam ze tam w wakacje tlumy turystow sie kreca a jakos mi sie nie usmiecha byc zdeptana przez klapkowiczow ;)
Moze ktos ma w tej sprawie doswadczenie z pierwszej reki i chcialby sie podzielic?
I jak moglabybyc ewentualnie alterantywa? Mayslalam o Rusinowej Polanie ale jakos tak nie umiem odpowiednio trasy ulozyc. Takiej na maks. 4 do 5 godzin z postojami wlacznie.
Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 481 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-24, 22:26
powyżej schronisk też się rzadko wypuszczają. albo walną parę browców i nie są w stanie dlej iść , albo myślą że na schronisku góry się kończą (znaczy szlak)
_________________ "Skądkolwiek wieje wiatr zawsze ma zapach Tatr"
Jan Sztaudynger
Wysłany: 2011-06-25, 15:59
No cóż, sądziłem. Zapewne błędnie, że pomożecie mi w wyborze tras. Ale wolicie jednak rozprawiać o "klapkowiczach" i innych "pierdołach". W sumie jak spojrzeć na aktywne tematy to są to jakieś gry w skojarzenia (Tatrzańskie i nie), "miłości w górach", o tym co za oknem itp.
Może po prostu przeliczyłem się z wiarą w to forum.
Ja jak na razie mam jeszcze jedna trase to sie nia z Toba PawleM podziele
Dolina Chocholowska, Polana Chocholowska, Grzes, Rakon, Wolowiec, i przez Wyznia Polande Chocholowska powrot.
Trasa na caly dzien, widoki super.
Z tym ze moja wiedza operia sie jedynie na tym forum i przewodniku Nyki.
Mam nadzieje jednak ze troche Ci pomoglam.
Oczywiscie Mikolaju, juz o 7 rano, jak tylko jakiegos busika znajde, planuje byc na Siwej Polanie. Potem jak tylko to bedzie mozliwe to rowerkiem do dawnego schroniska Blaszynskich. Chociaz watpie zeby o tak wczesnej godzinie ktos tam rowery wypozyczal, ale najwyzej pokonam ta trase w odwrotnej kolejnosci w drodze powrotnej. I tak kolo 17.00 planuje byc z powrotem na Siwej Polanie.
Co do tej drugiej trasy to dla mnie Giewont odpada, za duzy mam lek wysokosci. Ale przymierzam sie od Kuznic do Kopy Kondrackiej, na Kasprowy i zejscie dpo Kuznic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum