kolaszek
Wiek: 19 Dołączył: 18 Lip 2010 czyli 674 dni temu Posty: 135 Tematy: 5 Postawił 5 piw(a) Skąd: Radomsko
Wysłany: 2010-08-27, 15:13
Nie wiem jaki macie plan (Administratorka, Moderatorzy czy inny zarząd) Ale wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby z pieniędzy za ewentualną reklamę utrzymać: domenę, serwer reklame itp. Może to jeszcze nie teraz ale kiedy tylko forum się rozwinie
Wiek: 28 Dołączył: 14 Cze 2010 czyli 707 dni temu Posty: 122 Tematy: 4 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2010-08-30, 09:43
Przede wszystkim tego typu informacje powinny być wyraźnie oznaczone jako reklama (osobny dział, dopisek do tematu, itp., brak jakichkolwiek pseudodyskusji prowadzonych przez jedną i tą samą osobę). W takich warunkach reklama może istnieć. Pytanie tylko za co? Formy wynagrodzenia widzę trzy: finansowa (czyli bezpośrednio przelew pieniążków), sponsoring (np. weekend dla dwóch osób w pensjonacie gratis, bardzo fajna nagroda na kolejny konkurs) lub reklama (link na stronie + plakat w pensjonacie). Banowanie i usuwanie tematów to ostateczność, warto takich spamerów przekuć w coś wartościowego dla forum, zwłaszcza, że dwie ostatnie formy "płacenia" za reklamy są mało obciążające (pokój poza sezonem który i tak stałby pusty, czy też plakat na drzwiach to właściwie zerowy problem dla właściciela pensjonatu).
z reklamiarzami problem jest taki, że jak się im zaproponuje np. wstawienie linka do forum na ich stronie w zamian za to że sobie tu napiszą o obiekcie to zero odzewu, więc jakby się im zaproponowało weekend dla dwojga to już w ogóle zero szans
ale są 2 wyjątki na dwóch stronach mamy link, np. jack71 podjął temat
Wiek: 28 Dołączył: 14 Cze 2010 czyli 707 dni temu Posty: 122 Tematy: 4 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2010-08-30, 21:26
Swoją drogą to może warto wyjść z inicjatywą i pisać do tych wszystkich właścicieli stron i proponować wymianę linkami. To może być wartościowa reklama.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum