Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 481 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-07, 09:07
ja wolę ciszę i spokój więc za połowę tej kwoty bedę mieszkał w zębie. 40 minut pieszo od zakopca rzut beretem od gubałówki. 20 złotych od łba w pokoju z łazienką więc taniej chyba się nie da tu jest linka http://www.zol.pl/noclegi...d=1063&opis=tak
_________________ "Skądkolwiek wieje wiatr zawsze ma zapach Tatr"
Jan Sztaudynger
malinka72
Wiek: 40 Dołączyła: 05 Mar 2011 czyli 444 dni temu Posty: 126 Tematy: 0 Postawił 1 piw(a) Skąd: pomorskie
Wysłany: 2011-05-07, 17:55 Re: Gdzie?
Agusia napisał/a:
W związku z tym że powoli zbliża się lato (pomijam że jeszcze jest zima ) oraz wakacje i sporo z nas, spędzi je w górach, to może pochwalimy się gdzie -chodzi o miejsce, kwaterę może być cena -mamy wynajęte noclegi. Tak więc zacznę (mam nadzieję że nie skończę jednocześnie ) i powiem że ja zarezerwowałam miejsce w SZAROTCE na ul. Zamoyskiego-cena pokoju z łazienką 40 zł za osobę .
Ja też tam zarezerwowałam-to moje ulubione miejsce i sprawdzone
BOZENA
Dołączyła: 18 Lis 2010 czyli 551 dni temu Posty: 4 Tematy: 0 Skąd: POLSKA
A ja wybieram się do Zakopanego na ul. Chramcówki 16b zimą placiłam 25 zł. a w lipcu zapłacę po 30 zł za osobe i mam wszędzie blisko 300 m do PKP , PKS i BUS i na zakupy do TESCO
Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 481 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-09, 15:39
BOZENA napisał/a:
A ja wybieram się do Zakopanego na ul. Chramcówki 16b zimą placiłam 25 zł. a w lipcu zapłacę po 30 zł za osobe i mam wszędzie blisko 300 m do PKP , PKS i BUS i na zakupy do TESCO
za kwaterę, PKP i busa zapłacisz master card :) tabuny dziczy i nocne pielgrzymki bezcenne :D
Jan Sztaudynger
Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2010 czyli 658 dni temu Posty: 794 Tematy: 10 Piwa: 20/16 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-15, 21:52 Re: Gdzie?
malinka72 napisał/a:
Agusia napisał/a:
W związku z tym że powoli zbliża się lato (pomijam że jeszcze jest zima ) oraz wakacje i sporo z nas, spędzi je w górach, to może pochwalimy się gdzie -chodzi o miejsce, kwaterę może być cena -mamy wynajęte noclegi. Tak więc zacznę (mam nadzieję że nie skończę jednocześnie ) i powiem że ja zarezerwowałam miejsce w SZAROTCE na ul. Zamoyskiego-cena pokoju z łazienką 40 zł za osobę .
Ja też tam zarezerwowałam-to moje ulubione miejsce i sprawdzone
o ile się nie mylę willa należy do Władysławy Dziedzic - czyli tej samej osoby, co Ruczaj, do którego jeżdżę co rok - praktycznie są naprzeciwko siebie. Właścicielka jest uczciwa, więc przynajmniej nie musisz się martwić, czy willa istnieje i czy standard odpowiada opisowi - bo raczej tak jest.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 30 Dołączyła: 09 Paź 2010 czyli 591 dni temu Posty: 2807 Tematy: 16 Piwa: 14/57 Skąd: Bukowice / Wrocław
Wysłany: 2011-05-16, 15:55
borsuk6x9 napisał/a:
qrde bogaty naród zajeżdża do zakopca :P jak za łóżko zapłacić 40 zl. miałbym to chyba wziąłbym namiot :P albo ja jakiś dewiant jestem
borsuk6x9 czasami inaczej się nie da, każdy z nas ma inne wymagania, inne oczekiwania
a mi sie i tak zawsze wydawało że 40 zł to nie jest drogo, ale może ja się nie znam
a sama w pałacach nie mieszkam
_________________ Zakochana w Tatrach i Zakopanem od pierwszego wejrzenia :)
Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2010 czyli 658 dni temu Posty: 794 Tematy: 10 Piwa: 20/16 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-16, 22:05
no właśnie to chyba wszystko bardzo indywidualne kwestie - my płacimy w Ruczaju 40zł od osoby - czyli 80 za pokój - co za 10 dni pobytu daje 800zł - bo jesteśmy tylko we dwójkę - więc nie wychodzi strasznie źle.
Mimo tego, że przyjeżdżamy samochodem, to po Zakopanem a właściwie po powiecie tatrzańskim poruszamy się busami - bo po pierwsze - bardziej opłaca się niż autem, a po drugie - można wejść w 1 miejscu i zejść w zupełnie innym + oczywiście względy ekologiczne - po co zadymiać spalinami okolice parku,
Dojazd Poznań-Zakopane PKP by nam się nie opłacał, jak kiedyś liczyliśmy +czas - to jednak ważne - więc mamy taki podział - i na miejscu autko już stoi grzecznie
(a Ruczaj aneks kuchenny ma - co dla mnie też jest bardzo ważne - bo wolę mieć porządek w pokoju i miejsce na przygotowanie np. śniadania)
Wysłany: 2011-05-17, 02:33
u mnie kalkulacja wychodzi trochę inaczej :) 4 x 20 więc 80 złotych na dzień razy 14 dni 1120 za same łóżka co przy cenie 40 złotych podwoiłoby tę kwotę. tak samo przejazdy bus średnio 2 złote x 4 osoby to jest 8 zł czyli prawie 2 litry paliwka a na dwóch litrach przejadę 30 km. do zakopca mamy około 10 więc jak mykniemy w obie strony to 10km nam zostaje w kieszeni :D
Jan Sztaudynger
Wysłany: 2011-05-17, 11:33
ale jadąc samochodem można podziwiać widoki :) ja akurat jestem kierowcą i średnio w tygodniu robię 2000 km więc gdybym się nudził w czasie samotnej jazdy już dawno bym robotę rzucił :) nudno to jest trochę na zachodzie europy :) tylko autostrady i dwa albo trzy pasy i nuda.
Jan Sztaudynger
Wiek: 29 Dołączyła: 13 Maj 2011 czyli 375 dni temu Posty: 149 Tematy: 10 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: 2011-05-18, 16:05
Ja zawsze rezerwuję pokój przed wyjazdem.Kiedyś pojechałam w ciemno i na dworcu dopadł mnie gośc,który wynajmował pokoje oczywiście zdecydowałam się na pokój u niego,bo tak zachwalał.Mocno się zdziwiłam gdy okazało się ,że muszę myc się w zimnej wodzie .I tak przez tydzień.Jak się domyślacie do domu wróciłam chora.Ale nie zapomnę gospodyni, powaliła mnie całkowicie.Wracam z gór i idę zapytac czy będzie ciepła woda,a ona na to cytuję "a musicie się myc?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum