Posty: 381 Tematy: 8 Otrzyma 28 piw(a) Skd: z pięknego Śląska
Wysany: 2012-03-02, 10:26
Malgo2malgo napisa/a:
A najbardziej zachęcam do prenumeraty, bo otrzymuje się dużo dodatków, których nierzadko nie można kupić, no albo właśnie... trzeba kupić, a prenumeratorzy dostają dodatek za free
Polecam również gorąco "Tatry.TPN"! Prenumeruję od kilku numerów i już jestem bogatsza o kilka fajnych książeczek, m.in. Lawinowe ABC, Taniec Górali Podhalańskich czy Historię fotografii Tatrzańskiej. Warto, tym bardziej, że to tylko 4 numery w roku,.
"npm" obowiązkowo kupuję co miesiąc
Malgo2malgo napisa/a:
A może Wy czytacie jakieś inne turystyczne gazety, o których narazie nie mam pojęcia?
Miesięcznik "GÓRY" - górski magazyn sportowy. Wprawdzie więcej uwagi poświęca wspinaczce niż zwyczajnej turystyce, ale warto od czasu do czasu przejrzeć numer. Szczególnie, że raz w roku (zwykle w któryś z wakacyjnych miesięcy) ukazuje się "numer tatrzański", poświęcony jak sama nazwa wskazuje tematom, związanym z naszymi ukochanymi górami :)
Więcej: http://www.goryonline.com...0,0,Fnr,nr.html
Ja czytam cały szereg czasopism łącznie z N.P. na czele,zamówiłem nawet prenumeratę. ciekawe artykuły,porady i zdjęcia. Ten miesięcznik Góry takze można śmiało polecać,jest bardzo inetersujący,góry pokazane są od nieco innej strony ( wyczynowej).
Prócz tych, które wymieniła Gosia, szczególnie polecam (czytany akurat przeze mnie) cudowny zbiorek Zofii Radwańskiej-Paryskiej "Mozaika tatrzańska".
Świetne, krótkie opowiadania-wspomnienia pani Zofii z jej tatrzańskich wypraw.
Książka stara, bo wydana chyba tylko raz w 1956 roku, ale na Allegro łatwo ją zdobyć. Warto!
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum