tomek_dla
Dołączył: 21 Lip 2010 czyli 671 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: wroclaw
Wysłany: 2010-07-21, 19:58 Jakie polecacie wycieczki w zakopanem z 3 letnim dzieckiem?
Witam 26 lipca przyjeżdżamy do Zakopanego z 3 letnim dzieckiem.
Co można zobaczyć ciekawego jakie trasy górskie polecacie?Prosił bym o opis od miejsca startu do mety bo nie znamy tak dokładnie Zakopanego jesteśmy zmotoryzowanie ale odległości takie w okolicach Zakopca.Z góry wielkie dzięki.Jak by ktoś miał jakies info proszę kierować na maila strzegomska11p@tlen.pl
kolaszek
Wiek: 19 Dołączył: 18 Lip 2010 czyli 674 dni temu Posty: 135 Tematy: 5 Postawił 5 piw(a) Skąd: Radomsko
Wysłany: 2010-07-21, 21:59
Dolina Kościeliska - koniecznie!!
Jedziecie na Kościelsko, będzie tam masa parkingów, ewnetualnie busem.
Start Kiry - koniec schronisko Ornak i z powrotem, szlak na staw jakiś tam ( zawsze zapominam) jest tuż przed wejściem na ten plac schroniska, tam też możecie iść z tym dzieckiem.
Ej bo ja to się nie orientuje: 3 letnie dziecko to chodzi samo czy w nosidełku? :) Tak czy siak obie opcje mogą być :)
kolaszek
Wiek: 19 Dołączył: 18 Lip 2010 czyli 674 dni temu Posty: 135 Tematy: 5 Postawił 5 piw(a) Skąd: Radomsko
Wysłany: 2010-07-22, 11:23
Lekcje wychowania seksualnego - a co to? ;)
Zawsze mam z tym problem, żeby określić wiek małego dziecka.
Przede mna kiedyś szli rodzice z bliźniakami hm.. z 5 lat mieli, szli wąwozem Kraków, zwiedzili jaskinie mylną - i byli bardzo zadowoleni, choć w tej smoczej jamie trochę się bały.
dagaj7
Wiek: 38 Dołączyła: 05 Lip 2010 czyli 687 dni temu Posty: 13 Tematy: 2 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-22, 12:58
Witaj,
my jedziemy z dwójką dzieci ( 7 lat i prawie 1 rok ). Maluszek w nosidełku bo nózkami sam to jeszcze ledwo przebiera. Mamy w planach kilka wycieczek ale może zainteresuje Was spacer Dolina Strążyska i wodospad Siklawica. Bliziutko z centrum Zakopanego. Z samego centrum idziecie ulicą Kasprusie, która przechodzi w ulice Strażyską. Dolinką to spacerek około 30 min + jakieś 15 min do wodospadu. Myślę, że dla dzieciaka to fajne widoczki i łatwo.
tomek_dla
Dołączył: 21 Lip 2010 czyli 671 dni temu Posty: 2 Tematy: 1 Skąd: wroclaw
Wysłany: 2010-07-22, 15:36
dagaj7 napisał/a:
Witaj,
my jedziemy z dwójką dzieci ( 7 lat i prawie 1 rok ). Maluszek w nosidełku bo nózkami sam to jeszcze ledwo przebiera. Mamy w planach kilka wycieczek ale może zainteresuje Was spacer Dolina Strążyska i wodospad Siklawica. Bliziutko z centrum Zakopanego. Z samego centrum idziecie ulicą Kasprusie, która przechodzi w ulice Strażyską. Dolinką to spacerek około 30 min + jakieś 15 min do wodospadu. Myślę, że dla dzieciaka to fajne widoczki i łatwo.
Dzięki napewno skorzystamy. A jakieś inne jeszcze miejsca?
Lucy27
Wiek: 28 Dołączyła: 29 Wrz 2010 czyli 601 dni temu Posty: 20 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Radom
Wysłany: 2010-10-27, 11:55
Ja byłam w tym roku z dzieckiem prawie półtorarocznym. Byliśmy nad Morskim Okiem-dużą część trasy maluszek sam przeszedł-resztę w wózku. Ale był bardzo zadowolony. Byliśmy też w Dolinie Strążyskiej, wszyscy turyści podziwiali go, że tak sam maszeruje. Można też z 3 letnim dzieckiem iśc w doliny, np. Chochołowską, czy Kościeliską. Ja wolę osobiście Kościeliską. Wiem, że to już po czasie, ale może ktoś inny skorzysta z tych wiadomości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum