Furi
Wiek: 31 Dołączył: 17 Cze 2011 czyli 340 dni temu Posty: 34 Tematy: 5 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łeba
Wysłany: 2011-09-08, 19:37 Jak dojechać do Zakopanego??
Witam za tydzień wybieram się do Zakopanego lecz w gazecie przeczytałem że dojazd jest mocno utrudnione. Podobno przebudowywane są 2 mosty w Poroninie i Białym Dunajcu. Podobno są jakieś objazdy. Na stronie GDDKiA nic na ten temat nie znalazłem. A może to tylko plotki i zakopianka jest przejezdna bez problemów.
Zastanawiam się nad trasą z Chabówki na Czarny Dunajec i Chochołów. A jak wy proponujecie jechać??
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 30 Dołączyła: 09 Paź 2010 czyli 591 dni temu Posty: 2807 Tematy: 16 Piwa: 14/57 Skąd: Bukowice / Wrocław
Wysłany: 2011-09-08, 20:17
dobrze że przeczytałam, bo w nastepny piatek się wybieram a nie wiem nawet że takie utrudnienia no to bym się wpakowała
_________________ Zakochana w Tatrach i Zakopanem od pierwszego wejrzenia :)
Furi
Wiek: 31 Dołączył: 17 Cze 2011 czyli 340 dni temu Posty: 34 Tematy: 5 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łeba
Wysłany: 2011-09-08, 21:04
Nie wiem skąd te informacje w prasie. Sprawdzam dokładnie stronkę GDDKiA i tam nic nie ma o jakiś zatorach. Jedynie znalazłem że jest jakaś przebudowa na odcinku Myślenice - lubień i Lubień - Rabka. No i przebudowa węzła Mogilany
Na bieżąco możecie śledzić trasę Kraków - Zakopane na STRONIE
Znajomy jechał 2 tygodnie temu i mówił że jest wszystko OK. więc nie wiem na kim polegać. GDDKiA wiadomo jaka jest widać to po naszych drogach. Prasa część prawdy zawsze jest
Wiek: 43 Dołączył: 27 Sty 2011 czyli 481 dni temu Posty: 872 Tematy: 12 Piwa: 17/7 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-09-08, 21:27
podobno przebudowa w poroninie ruszyła. wczoraj kierowcy stękali w rmf że korki przez centrum poronina. jak z łeby to wal od wadowic via jabłonka do czarnego dunajca.
_________________ "Skądkolwiek wieje wiatr zawsze ma zapach Tatr"
Jan Sztaudynger
Dołączył: 06 Cze 2010 czyli 716 dni temu Posty: 409 Tematy: 18 Piwa: 18/23 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-09-13, 15:36
sam widziałem
w ubiegły piątek zamknięto zakopiankę na wysokści Poronina
by nikt nie próbował jechać wysypali kupy żwiru na obu końcach
objazd przez wieś to męka
Ja jechałem w sobotę o 8:00 rano tamtędy i rzeczywiście zaraz za Białym Dunajcem trzeba skręcić w lewo na Poronin i jakieś 2-3 km przejechać przez Poronin, po czym wracamy na Zakopiankę. Fakt faktem w późniejszych godzinach pewnie robi się tam niesamowity korek, ale we wczesnych godzinach porannych jest praktycznie pusto. Gorzej szczerze mówiąc jest stamtąd wrócić, bo przeważnie wraca się w godzinach popołudniowych a już od 10 rana robi się tam korek niesamowity do przejazdu kolejowego w Poroninie. Ale zawsze można to objechać, i wyjechać od razu w Nowym Targu z powrotem na Zakopiankę ;)
Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 356 dni temu Posty: 164 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2011-09-29, 10:39
Agusia a ulgowy czy normalny bilet? Niestety nie mam pojęcia,wiem że z Krakowa do Zakopanego kosztuje około 17zł,ale to Ci chyba niewiele mówi. A jeżeli chodzi o remonty,to owszem są na mostach,ale nie ma dużych korków,ruch jest w miarę płynny.
_________________ Stolica Polskich Tatr - Zakopane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum