Wczoraj wybralem szie na Jagnieci szczyt. Cosz po 6tej byem na poczontku doliny kiezmarska. Pogoda barzo fajna byla. po przerwe na schronisku nad zielonym stawem Kiezmarskym wybralem szie zlutym szlakem do jagniecej doline. Od schroniska na szczyt jest to 2:30. W gornej czensczi doliny najedzeme pare metrow lancuch i po ich prekonaniu jestesmy w Kolowej Przeleczi gdze jest ladny widok do kolowej doliny. Od przeleczi az po szczyt idze szlak po stronie doliny Kolowej. Ze szczytu jest ladny widok na tatry Bielske. Jagniecy szczyt jest wlasztnie najwiecej wysuniety na polnocny schod szczyt glownej grani Tatr Wysokich. Ja wracalem tom samom trase. Jak jest czasu a energje jest mozna szie wrocic inom trase od schroniska nad zielonym stawem Kiezmarskym a to przes Rakuska czuba do Tatranskej Lomnice, lub zielonym szlakem od doliny Bialych stawow, przes schronisko Plesnivec do Tatranskej Kotliny. No i pare zdjecz.
(Lomnicky szczyt od doliny Kiezmarskej)
(zielona dolina kiezmarska)
(schronisko nad Zielonym stawem kiezmarskym i wprawo Jastrzebia turnia)
(Kiezmarsky szczyt a najwysza scziana w tatrach 900 metrow)
(Czerwony staw kiezmarsky)
(Jagnieca dolina i Jagniecy szczyt)
(lancuchy pod Kolowym przechodom)
(Kolowa dolina i kolowy staw)
(Tatry Bielskie w chmurach z Jagniecego sz.)
(Tatry wysoke z Jagniecego od prawa Huncowski, Kiezmarski, Lomnicki, i Durny szczyt)
(Kolowy szczyt)
(szlak na Jagnieci idonci po stronie doliny Kolowej)
DalliKK Fajnie tak blisko gór mieszkac, właściwie w Górach.
Świetne zdjęcia. Widze że pogoda dopisała. Piekne chmury poniżej, nawet kozice. Ja zazwyczaj obserwuje kozice przez lornetke. Nigdy nie miałem okazji tak blisko.
Posty: 191 Tematy: 8 Otrzyma 19 piw(a) Skd: Kezmarok/Kiezmark SK
Wysany: 2012-09-05, 23:00
dziekuje stes pogoda fajna byla. Kozice spokojne przes szlak przeszli. bylo szlyszec i swisztakow. i nebylo duzo ludzi na szlaku. No i na polskiej strone spotkalem calkem blzko kozicu w doline pieczu stawow pod Zawratem.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum