Wysany: 2010-05-10, 21:26 Co może być konkurencją w Polsce do Zakopanego?
Waszym zdaniem jaka miejscowość może być konkurencją do Zakopanego? Bo jak wiadomo nasza zimowa stolica jest jeszcze bardziej zakorkowana niż ta normalna. Która miejscowość może być stanowić konkurencję o naszego Zakopanego? Ostatnio tak zastanawiałem się, co może być alternatywą, ale szczerze mówiąc nie widzę za bardzo takiego miejsca. Jeśli jedna miejscowość jest mniej oblegana przez turystów, to od razu ma słabą bazę noclegową, słabe wyciągi i trochę brakuje tych atrakcji turystycznych na dłuższy pobyt czasu.
Zatem jak myślicie co może być konkurencją dla naszego Zakopanego? Oczywiście chodzi mi o polskie miasta, bo orientuje się bardzo dobrze, gdzie można pojechać na Słowacji, czy też w Alpy.
Skoro temat "góry w Polsce" to niech to się nie ogranicza do "gór w małopolsce" są też inne piękne zakątki w kraju. Ja z całego serca polecam Izery, a na nocleg schronisko "Chatka Górzystów", klimatycznie, ze ścianą pełną książek, bez prądu, ciepłej wody, na łóżkach podobnych do więziennych prycz za 15 zł. I naleśniki z jagodami i bitą śmietaną - jak sie je raz spróbuje to wróci się tam po raz kolejny. Zachęcam:)
Drogie Panie, a o jakiej konkurencji mowa? Bo wg mnie nie ma konkurencji na wysokie ceny (no może po za Karpaczem) oraz kolejkami turystów we wszystkie ciekawsze miejsca...
Jak dla mnie stolicą górskiego spokoju i ciszy są właśnie Izery:)
Pewną alternatywą dla mieszkańców Zachodniopomorskiego jest Karpacz ewentualnie Szklarska Poręba
tak, karkonosze to jest to Kto nie był to polecam, w szczególności w zimę. Jeśli ktoś ma kondycję to można przejść grzbietem od szklarskiej do karpacza zatrzymując się co kilka godzin w jakimś górskim schronisku.
Za Karkonoszami osobiście nie przepadam - byłam dwa razy i dwa razy mi się nie podobało - ani góry (a właściwie pagórki), ani ludzie, ani klimat...nie wiem dlaczego - po prostu nie i koniec
Jestem natomiast zauroczona Górami Świętokrzyskimi (choć to też bardziej pagórki). Jest tam pięknie i zielono. Widać, że władze lokalne się starają, bo region jest zadbany i ma nowoczesne drogi (choć niektóre wciąż w budowie).
Baaardzo podobała mi się stolica regionu, czyli Kielce - choćby fakt, że mają rezerwat przyrody praktycznie w centrum. Oprócz gór i miast, region oferuje ciekawe skanseny, zamki, muzea...jest co robić i co zwiedzać
Za Karkonoszami osobiście nie przepadam - byłam dwa razy i dwa razy mi się nie podobało - ani góry (a właściwie pagórki), ani ludzie, ani klimat...nie wiem dlaczego - po prostu nie i koniec
Może po prostu nie trafiłaś w odpowiednia pogodę, czas itp. A co do wielkości to można nazwać je pagórkami jeśli porównujemy do tatr ale jeśli tyko chcemy to jest się tam gdzie nachodzić
Zapraszam do mojej skromnej galeryjki z Karkonowskich wycieczek, może choć troszeczkę Cię przekonam : http://amroz.com.pl/gallery/view/?gallery=9
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum