Moim zdaniem to jest fantastyczny pomysl!
Biala suknia na tle skal bedzie wygladala zjawiskowo....
Musisz sie tylko zastanowic nad odpowiednim miejscem :)
nie powinienem polecać konkurencji...ale...
http://www.fotobrzostek.p...-plener-gorski/
Te zdjęcia robił mój kolega z Poznania, jak widać odległość nie jest dla niego problemem.
Dla mnie też nie, ale nigdy nie robiłem sesji ślubnej w górach
wczoraj byłem u tego kolegi i ogladałem te zdjęcia na BARDZO ;) dużym ekranie...wygląda to naprawdę świetnie.
Mieliśmy spotkanie z klientami, którzy zastanawiają się nad sesją...muszą wybrać Tatry czy morze (czasami robimy śluby w dwóch fotografów, więc kolega czasami jest "konkurencją" a czasami współpracownikiem) ;)
Moim zdaniem nie tyle liczy się miejsce co pomysł. Jeśli fotograf nie ma pomysłu na sesję to mu nawet Tatry w tle nie pomogą. Poprostu trzeba umieć zbudowac taką atmosferę żeby uchwycić na zdjęciach uczucia, które są pomiędzy młodymi. Zgadzam sie z jabolem, że taka sesja ślubna w górach wygląda sztucznie. Kobieta w sukni ślubnej i facet w garniturze na szczycie dajmy na to Kasprowego Wierchu to jak dla mnie widok iście groteskowy.
myśle, że na sesję ślubną trzeba wybrać miejsce, w którym dobrze czuje się para młoda i fotograf. Reszta nie ma znaczenia. I niestety, każdy wybór miejsca na sesję ślubną będzie niepoważny dla niektórych ludzi. Niektórzy nie chcą sesji ślubnej w parku bo to oklepane...inni nie chcą w centrum handlowym...bo coś tam. Sesja ślubna na plaży...w garniturze na plaże??? Powtarzam, trzeba wybrać miejsce, w którym dobrze czuje się para młoda i fotograf. I warto, by fotograf pamiętał, że para młoda jest na zdjęciach ważniejsza niż tło, np góry.
wicher
Nie wiem czy ten temat sesji jest jeszcze aktualny, ale pomysł fajny tylko poszukaj dobrego fotopstryka. Ja mogę ci powiedzieć że dla nas góry to mega mega plener, który jest o nieograniczonych możliwościach. Tutaj dan 38 ma rację najważniejsze aby para młoda była zadowolona z miejsca. My musimy się starać i działać bo to nasza praca. Pozdrawiam.
ritalato123
Doczya: 19 Maj 2013 czyli 4159 dni temu
Wysany: 2013-05-26, 16:11
świetny pomysł, tylko może lepiej wjechać kolejką na jkiś szczyt a nie wdrapywać się tam:)
Osobiście byłem świadkiem sesji fotograficznej w strojach ślubnych na Nosalu.
Oczywiście stroje weszły w walizkach, na szczycie nastąpiła szybka przebierka i zaczęło się pstrykanie fotek.
Pomysł fajny
a ja tak napisze , bo widziałem kilkanaście i jako świadek na paru byłem , że warto wybrać dobrą porę roku i jeszcze zatrudnić fotografa co oprócz robienia zdjęć zna się jeszcze na retuszach
Sesja w Tatrach cudowny pomysł! jednak jestem zwolenniczką tych sesji gdy sami zainteresowani są pasjonatami gór, mieszkańcami lub rodowitymi góralami. Przypadkowa z racji ładnej scenerii zupełnie do mnie nie przemawia- nie ma duszy :)
Najpiękniejsze zdjęcia wychodzą gdy jednak strój państwa młodych jest regionalny, lub choć jakoś do regionu nawiązuje( kwiaty, korale pani młodej itd )
Zawsze za to zachwycałam się sesjami ślubnymi nad morzem, szczególnie przy pięknym błękitnym niebie lub zachodzie słońca.. coś bajecznego :) A jeszcze gdy panna młoda ma zwiewną i lekką suknię......... :)
A ja mam wrażenie,że nawet jeżeli sami uczestnicy sesji fotograficznej nie gustują w górskich wycieczkach,to zawsze chętnie przyjeżdżają aby wykonać zdjęcia właśnie w plenerze. Widoki są cudowne,potem jest co wspominać,jestem zwolennikiem tego typu można powiedzieć "oryginalnych" sesji ślubnych.
alicjajanas87
Doczya: 20 Lip 2013 czyli 4097 dni temu
Wysany: 2013-07-20, 17:34
Bardzo podoba mi się takiej sesji, jeszcze fajnie byłoby do tego wczuć się trochę w klimat - zdjęcia w tradycyjnych strojach, podczas produkcji sera, pasania owiec.. Ekstra idea:)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum