To trochę zabawne, ale trochę też straszne, bo przecież ktoś niedoświadczony <np. ja> mógłby tamtędy przechodzić, i się mocno przejechać na zapewnianiach górala.
Buahaha :D toć najpierw ludzie sobie dworują z kogoś, ale weź też pod uwagę, że ludzie, którzy tam mieszkają doskonale znają rzekę i jej podłoże, również w zależności od pory dnia/roku/opadów.
Dworować dworują, ale jak widzą, że ktoś poważnie bierze ich słowa to wycofują się z takowych. Tyle, że to ludzie tacy jak i inni: ile ludzi tyle charakterów. Mówiąc o tym, że znają miałam na myśli, że cokolwiek o niej wiedzą, co nie znaczy, że nic ich nie zaskoczy, bo tak jak mówisz rzeka się zmienia, zmienia i jeszcze raz zmienia.
nie wiem czego Wy chcecie od Gorali, może mają swój charakter ale to troche inna kultura niż ta miejska to takie miasto a żyje się po wiejsku mam na mysli ten nastroj jakby na jarmarku :P
śmiesznym można nazwać podczas mojej wspinaczki na Trzy Korony pewną starszą babcię która sprzedaje kompot po 5 złotych za kubek kiedy do 2 minuty dalej mamy górskie źródełko a to spryciula a utarg ma świetny skoro chce się jej codziennie wchodzić pod górę ;))
Ja kiedyś jak byłam mała i wyjerzdzałam juz z zakopanego stałam akurat w korku na zakopiance jeszcze w zakopanem i leciała piosenka facet to świnia i jak nagle otworzyłam okno i krzyknełam do jakiegoś gostka ,,swinia" hehe
jak kiedyś pisałem kwaterkę mamy we wsi czerwienne czyli w drugiej co do wysokości położonej wsi w polsce (pierwszy po sąsiedzku ząb) na wysokości 947 m.n.p.m.
w 2010 roku byłem już po wakacjach a moi znajomi byli tam drugi raz ze swoimi rodzicami. ponieważ załadunek miałem w zawoi, a więc niedaleko postanowiłem ich odwiedzić.no i zajechałem na bachledówkę 40 tonowym zestawem (ładunek 24 tony granulatu) po wąskich dróżkach i trzeba było widzieć miny górali jak wciągałem się pod te górki :D ale zajechałem kawę dostałem i mogłem pauzę z widokiem na góry odkręcić :)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum