Jeżeli chcesz to zapoznaj nas z aktualnym stanem pogody w swojej miejscowości , chodzi o dane na czas podawania postu. Będą to więc informacje z termometru okiennego i wszystko to co widać przez okno w pobliżu swojego nadajnika tj urządzenia internetowego.
Meldunki mogą być cząstkowe i dotyczyć tylko temperatury lub zwięźle większej ilości czynników pogodowych.
Oto pierwszy meldunek z Radomia ul. Niedziałkowskiego18:
-3`C, drogi czarne, chodniki tylko częściowo oczyszczone ze śniegu, pobocza zwały brudnego śniegu do wysokości ca 50 cm, nic nie pada, bezwietrznie , niebo pochmurne, jeszcze widoczność jako taka bez świateł ulicznych.
melania
Zaproszone osoby: 8
Doczya: 23 Wrz 2010 czyli 5158 dni temu
Wysany: 2011-01-02, 17:32
Wieczór, ale ulice oświetlone. Widać stary śnieg nic nie pada. Na moim termometrze przy okiennym na I piętrze jest w tej chwili -1`C. Mniej więcej podobnie od Wigilii. Tak więc, jak narazie zima w Radomiu odpuściła.
We Wrocławiu odwilż totalna. Teraz w centrum miasta jest 0 stopni. Ze śniegu pozostały juz tylko brudne szaro-bure plamy na trawnikach.... A jeszcze wczoraj w Zakopanem było tak cudowie
Trzej Królowie w Radomiu nie przynieśli zmian w pogodzie jest w tej chwili - 1`C bezwietrznie, śniegu nie przybyło od Wigilii, pokazują się zakola odlodzeń oraz widoczne ubytki śniegu na poboczach dróg.
W Poznaniu dziś wiosna - w dzień plus 8 stopni, teraz wieczorem plus 4. Ciepło i SŁONECZNIE (w dzień) co jest miłą odmianą.
Śnieg w ilościach śladowych.
Nawet powrót do pracy po 2 tygodniach nie wydaje się dziś aż tak traumatyczny
melania
Zaproszone osoby: 8
Doczya: 23 Wrz 2010 czyli 5158 dni temu
Wysany: 2011-01-13, 20:24
+2`C kałuże, małe resztki śnieg na ulicy i mgła, oto co teraz widać z mojego okna.
Mokro ze wszystkich stron na dole kałuże i błoto pośniegowe, obejmująca mgła i cały dzień rosi. Takie widziałem i czułem dziś na spacerze rowerowym w Radomiu i jego okolicach.
Wróciłem z dość długiej wędrówki po Radomiu. Trudno uwierzyć ,że tak wiosennie jest w środku kalendarzowej zimy. Znajomy Kazio powiedział, że krety zaczęły ryć a to miałoby świadczyć o końcu mrozów w obecnej zimie.Ktoś tam widział szpaki. Ja natomiast widziałem dziś dwie małe kupki brudnego śniegu, parę kałuż, gdzie nie gdzie błotko, chmurki i przebijające się słoneczko no i teraz na termometrze za oknem +8`C.
No to w Poznaniu dziś też przymroziło i spadł śnieg...w prawdzie tyle co kot napłakał, ale drogi są śliskie i od rana źle się jeździło a ja jutro jadę autem w delegację
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum