nigdy nie jadłem jeszcze tak pysznych:
1. żuru z kiełbasą (kiełbasa jest tak miękka jak nigdzie indziej)
2. moskale z bryndzą (pyszne ale trzeba sporo popić bo całe danie dosyć słonawe)
3. placek po zbójnicku (doskonała miękkość wołowinki cała porcja dla dwóch osób do syta)
jadąc do zakopanego nie wyobrażam sobie tam nie jeść
ceny nie są wysokie
żur z kiełbaską i jajkiem czasem + pieczone ziemniaczki 8-10zł
czarny staw i owczarnia są chyba tego samego właściciela bo menu i wystrój prawie identyczne.
muszę już kończyć bo jak zacząłem wspominać poczułem wielki głód.
aha czarny staw jest na samym dole Krupówek vis a vis kościoła
"Czarny Staw" to świetna restauracja, a liczy się nie tylko kuchnia ale i atmosfera czy obsługa. Przez cały tydzień próbowałam tam wciąż czegoś nowego. Placki ziemniaczane z sosem grzybowym- boskie, sałatka z grzybami z Doliny Chochołowskiej i bundzem- nie do opisania, porcja pierogów- ogromna, baranina- mięciutka i pachnąca a żurek czy kwaśnica- fantastyczne. Ale każdy z nas ma inny smak i musi spróbować i sam ocenić. ja polecam...
"Czarny Staw" to świetna restauracja, a liczy się nie tylko kuchnia ale i atmosfera czy obsługa
Jeśli to jest restauracja na Krupówkach, to mam trochę gorszą opinię o obsłudze, ale i wyboru jadła też nie zaproponowali w miarę urozmaiconego. Byłem tam raz więc może tak źle trafiłem.
Są tam dwie mozliwości zamawiania jedzenia. Albo z karty albo mozna sobie wybrać cos na talerz, zważyć i zapłacić po wszystkim.... Robią to na miejscu, więc czy w karcie czy nie, to tak samo dobre
Byliśmy tam dwa razy, zamawialiśmy szaszłyki, pierogi ruskie z omastą, pierogi z bryndzą i pierogi z serem i szpinakiem - wszystko pyszne. Ogólnie restauracja godna polecenia
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum