Posty: 381 Tematy: 8 Otrzyma 28 piw(a) Skd: z pięknego Śląska
Wysany: 2012-10-13, 22:55 Dolina Białej Wody Kieżmarskiej (Tatry Słowackie)
Fantastyczny, malowniczy, całodniowy spacer - z parkingu Biała Woda przy Drodze Wolności ruszamy żółtym, leśnym szlakiem i po ok. 3 godzinkach docieramy do schroniska przy Zielonym Stawie Kieżmarskim (Chata pri Zelenom Plese). Otoczenie i uroda Zielonego Stawu zaspokoją najbardziej wybredne gusta ;)
Ambitni mogą ruszyć stąd na Jagnięcy Szczyt - 2230 m npm (2,15h w jedną stronę - szlak żółty) lub np. na Rakuską Czubę - 2038 m npm (1,35 h - szlak czerwony)
Bardziej leniwym polecam (bo sama tak właśnie zrobiłam :P) półgodzinne podejście nad Biały Staw (szlak czerwony). Skąd – żeby nie wracać tą samą drogą – niebieski szlak (pod koniec zmienimy go na żółty) doprowadzi nas z powrotem na parking. To jest wersja dla zmotoryzowanych, którzy muszą wrócić w to samo miejsce, ale dla „busiarzy” jest sporo innych możliwości.
Dodam, że wyjątkowych walorów mojej wycieczce dodał fakt, że trafiłam tam w samym środku najbardziej malowniczej pory roku.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum