classic12
Doczya: 04 Mar 2012 czyli 4771 dni temu Posty: 1 Tematy: 1 Skd: Warszawa
Wysany: 2012-03-04, 15:39 Dobra kwaśnica
W Tatry jeździmy już parę ładnych lat. Jedliśmy już w kilku restauracjach, ale nigdy nie mogliśmy trafić prawdziwej, góralskiej kwaśnicy. Możecie doradzić mi, gdzie mogę zjeść dobrą kwaśnicę w okolicach Zakopanego ?
Wiek: 40 Doczya: 03 Sie 2010 czyli 5350 dni temu Posty: 674 Tematy: 8 Otrzyma 17 piw(a) Skd: Poznań
Wysany: 2012-03-05, 21:10
Nie wiem czy ona jest prawdziwa - ale najlepszą kwaśnicę jaką jadłam - i to mój ideał smaku - podają w Szałasie pod Reglami (który stoi pod Krokwią). Nie wiem czy tak smakuje "prawdziwa" kwaśnica - ale dla mnie ta jest najlepsza
ja bardzo lubię i wszystkim polecam kwaśnicę w Karczmie po Zbóju, ale każdy ma swój gust więc dla niektórych może być za tłusta, dla innych za chuda. Podają tam kwaśnicę na żeberku. Nie wiem czy oryginalna kwaśnica góralska jest na żeberku czy na gęsinie czy na czymś innym
Przyznam że jeszcze kwaśnicy nie jadłem. Ale z tego co mi wiadomo, to jest "robiona" na wieprzowinie i to na najtłustrzych kawałkach, typu podgardle . Ale dokładnego przepisu nie znam
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum