Nie wiem czy wiecie ale w Zakopanem na ulicy Tetmajera 15 jest Muzem Koziołka Matołka, a dokładniej jego autora Kornela Makuszyńskiego. Całkiem ciekawe i klimatyczne miejsce w jego rodzinnym domu - jak prowadzicie kolonie dla młodszych dzieciaków lub jesteście ze swoimi pociechami to warto w ramach przerwy wstąpić tam.
Bardzo fajne miejsce i naprawdę warto tam wstąpić i niezależnie czy ma się dzieci czy nie. Zresztą to raczej muzeum dla rodziców Ja polecam, tym bardziej, że bilety tam są tanie jak barszcz ( jeśli nic się nie zmieniło to bilet normalny kosztuje 6 zł a ulgowy 4,5 zł).
wczoraj jak jechałam samochodem słyszałam, że był jakiś konkurs Koziołka Matołka w Zakopanem czy ktoś wie na czym on polegał? Kurczę nie dosłyszałam do końca, ale wiem, że brały w nim udział dzieci - tylko co miały za zadanie robić?
Muzeum, w którym przez chwilę można znowu poczuć się jak dziecko!!!! Kiedy byłam małą dziewczynką rozczytywałam się w jego książkach. Fantastycznie poczuć się jakby miało się 20 lat mniej.
Ale co tam jest w ogóle?Same jakieś relikwie po pisarzu, czy coś jeszcze, z innych jakichś dziedzin?
A ja tam go nigdy nie lubiłem, nie wiem czemu, może przez to, że nurt ugrzecznionej młodzieżowej literatury(Szklarski!), jakoś nigdy mnie nie pociągał, ani nawet nie smyrał.
A może w Pacanowie bo tam on najwięcej się udziela i rozrabia. W tym roku obchodzi bodaj 77 rocznice urodzin. Ale czy, kiedy dokładnie i gdzie to nie wiem.
Tak a propos Koziołka Matołka - co roku jest organizowany w zimie konkurs dla dzieci w Zakopanem/okolicach. Śmigają twardo na nartach slalomem :> i nie wiem na czym tak jeszcze, szczegółów nie znam.
Widok takiego narciarza, to dla dzieci na pewno, nie lada atrakcja. Tak pomyślałem ,że dla koziołka, to by można wyprodukować trochę śniegu i zrobić ten slalom w środku lata. Dodatkowa frajda, no nie?
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum