Wysany: 2012-06-25, 16:34 Kolejka na Kasprowy Wierch - czy można z wózkiem spacerowym?
Witam!
Pytanie w sumie zawarte w temacie. Wybieramy się do Zakopanego za kilka dni z żoną i dwuletnim synkiem ciekawi nas czy można wejść do kolejki z wózkiem spacerowym czy musimy się go pozbyć na dolnej stacji ?
Wątpię. 3 lata temu PKL deklarował umożliwienie dojazdu wózkami do dolnej stacji. Nie jestem pewien jak sprawa miałaby się w przypadku gdybyście złożyli wózek, tak by nie zajmował za dużo miejsca. To już bardziej prawdopodobne. Niemniej jednak wózek na górze za specjalnie się nie przyda. W końcu to górski szlak. Z wózkiem polecałbym przejechać się na Gubałówkę, a co do spacerów to :dol.chochołowska(mają rowery z siedzonkami dla dzieci), dol.kościeliska, droga pod reglami,Morskie oko, Krupówki, pod skocznią :)
marcinello83
Doczy: 25 Cze 2012 czyli 4487 dni temu
Racja,warto zabrać wózek ze sobą dla dziecka, tym bardziej jeżeli pogoda nie dopisze. Nie powinno być z tym żadnego problemu. Co innego jeżeli pokonujecie trasę na pieszo,wtedy inna bajka.
Furi
Ja potwierdzam że moja żona z wózkiem wjeżdżała i nawet nie kasowali ani za dziecko ani za wózek.Potem zjeżdżaliśmy już wszyscy razem i nie było żadnego problemu. Tylko jak liczysz na to że ktoś przepuści cię z dzieckiem to na to nie licz.Ludzie widzieli jak żona w kolejce wtedy z rocznym stała i nikt się nie ruszył, a nawet marudzili że biegała za maluchem bo wtedy zaczął akurat chodzić,ale ludzie są rożni
Ja i tak polecam bo to wspaniałe przeżycia dla dziecka. Mój maluszek już dziś nie może się doczekać września jak znów pojedziemy
Stojąc w tak długiej kolejce u ludzi uwalniają się różne instynkty,wiec z przepuszczaniem faktycznie może być lekki problem:) Jednak dla samego dziecka jak i rodziców na pewno jest to bardzo fajna sprawa.
Odbiegnę trochę od tematu.
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda wydanie biletu w przypadku wcześniejszego kupna przez internet. Czy uniknę w ten sposób kolejki, czy i tak będę musiał w niej stać?
Furi
Już znalazłem odpowiedź. Rezerwacja jest dostępna dla wszystkich, niezależnie czy jest to grupa zorganizowana. W kolejce się nie stoi, wchodzi się od tyłu, odbierając bilet w kasie nr 3.
Dzięki za odzew.
padleska
Wysany: 2013-08-06, 17:49
Pewnie,że można! :))
Furi
Już znalazłem odpowiedź. Rezerwacja jest dostępna dla wszystkich, niezależnie czy jest to grupa zorganizowana. W kolejce się nie stoi, wchodzi się od tyłu, odbierając bilet w kasie nr 3.
Dzięki za odzew.
Jak ci się uda to napisz na forum ja 2 lata temu nie moglem tak
Apartamenty
Doczy: 04 Cze 2013 czyli 4143 dni temu
Wysany: 2013-09-05, 17:36
A można tak,po prostu wejść od tyłu i pokazac bilet? Bo coś tutaj nie pasuje, przeciez w ten sposób robiłby każdy i wtedy i tak byłaby kolejka,na jedno wychodzi... Ale daj znać czy sie udało,tak z czystej ciekawości.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum