To ja przypomnę, że przed wyjazdem lub już na miejscu w punktach informacji turystycznej itp. można wykupić ubezpieczenie. W innym przypadku wypadek w górach może być bardzo kosztowny.
a dlaczego wypadek bez ubezpieczniea moze byc kosztowny, przeciez jak ktos jest ubezpieczony u siebie ze tak powiem to co za roznica?? przed wyjsciem w gory tez musi sie ubezpieczyc czy co??
szpila
POWIEM KRÓTKO;;; TO JEST POLITYKA!!! Tam służby takie jak Ratownictwo sa opłacane inaczej niż nasze ubezpieczenie(które jest do kitu)...Proponuje każdemu ubezpieczać sie dodatkowo!!! To nie jest drogie ale bardzo przydatne gdy chodzimy po górach,choć nie Życze nikomu by musiał korzystać z tego ubezpieczenia dodatkowego....POZDRAWIAM WAS....
Takie ubezpieczenie to koszt ok.10zł dziennie ale bez niego można wpędzić się w kłopoty finansowe np.za pokrycie kosztów akcji ratunkowej z użyciem śmigłowca.Dobre jest też ubezpieczenie w Alpenverein ok 60 euro rocznie .AV daje także zniżki w wielu schroniskach w Alpach.
szpila
Zaskoczyło mnie na słowackiej stronie to że można ze sobą zabrać psa na szlak. widziałem dwa idące na Rysy. Po Polskiej stronie zakaz. Co kraj to obyczaj
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum