Jest tam masa ciekawych szlaków, tych łatwiejszych jak i tych trudniejszych!
Szlaki są wśród drzew, skałek, strumyków :)
Pełno kładek, mostów, drabinek i innych atrakcji
Polecam to miejsce :)
Na koniec opowiem krótką historię.
Będąc tam pewnego razu (na wiosnę), na jednym ze szlaków nie naprawiono trasy po zimie, jednak komunikat o tym był tylko w języku słowackim. Na początku szlaku ładnie się szło wzdłuż koryta rzeczki, bez problemu się przechodziło. Jednak po jakiejś godzinie trasy zaczęły się miejsca, gdzie były kładki, przejścia - jednak pozatapiane. Wracać było szkoda, głębokości też nie były jakieś wielkie, więc szliśmy dalej :) Butki się trochę pomoczyły, jednak wrażenia nie zapomniane.
W pewnym momencie szlak prowadził wśród skał. Przejście szerokości 2m, po obu stronach pionowe skały, nawet bez miejsc, aby tam położyć stopę, po prostu pion. Pomiędzy tym wielki dół z wodą, kolejna belka na której można stanąć jakieś 3 metry przed Tobą. Przy skoku bez problemu by się doskoczyło, jednak po co ryzykować? Cofnęliśmy się, przenieśliśmy trochę drewna i zbudowaliśmy sobie własne przejście.
pojedź i zobacz,
nawet jeśli masz lęk przestrzeni to tam nie ma "przestrzeni"
jeśli nie masz problemów z wejściem po drabinie to możesz spokojnie jechać
Już od jakiegos czasu mam ochotę wybrać się do Słowackiego Raju. Ciekawe czy dała bym radę z tym moim nieszczęsnym lękiem ? Ogladane przeze mnie zdjęcia tego miejsca robią niesamowite wrażenie.
Z dobrym przewodnikiem bez lęku, na pewno dasz radę i wrażenia będą niezapomniane
Sam też się tam wybieram, ale jeszcze nie wiem czy w tym roku się opłaca
Ola zabezpieczeń tam nie ma, tzn. są miejsca w których możesz się czegoś złapać i masz po czym chodzić, ale spaść się da Ale chodzenie tam ogólnie trudne nie jest i na pewno jest fajną zabawą
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum