Wysłany: 2011-05-28, 21:11 Słowacja gdzie mieszkać .
Po naszej stronie Tatr szlaków do przejścia zostało może na 3-4 dni to zaczynam się interesować Słowacką stroną . Gdzie należy mieszkać żeby mieć dobry start w Tatry Wysokie ? Jakie są ceny noclegów ?
Dołączył: 06 Cze 2010 czyli 712 dni temu Posty: 409 Tematy: 18 Piwa: 18/23 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-05-29, 10:30 Re: Słowacja gdzie mieszkać .
PIWO napisał/a:
Po naszej stronie Tatr szlaków do przejścia zostało może na 3-4 dni to zaczynam się interesować Słowacką stroną . Gdzie należy mieszkać żeby mieć dobry start w Tatry Wysokie ? Jakie są ceny noclegów ?
polecam noclegi w schroniskach ceny między 13 a 60 euro
Chata pod Rysmi , Chata pri Popradskom plese, Chata pri Zelenom plese, Sliezsky dom, Téryho chata , Zbojnícka chata
albo prywatne kwatery w każdej z miejscowości przy trasie elektriczki
Wiek: 28 Dołączył: 23 Wrz 2011 czyli 238 dni temu Posty: 106 Tematy: 4 Piwa: 12/1 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-09-29, 21:28
Już jak wysiądziesz z PKSu zaczepi Cię kilkoro słowackich cyganów i zaproponują Ci nocleg. Śmiało możesz zaryzykować, ja spałem u nich dwa razy, w prywatnym domu w miasteczku Nova Lesna ze trzy przystanki elektryczką od Popradu.
Wiek: 28 Dołączył: 23 Wrz 2011 czyli 238 dni temu Posty: 106 Tematy: 4 Piwa: 12/1 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-09-29, 21:42
Słowacja to ogólnie jeden wielki skansen, w Smokowcu jest pomnik "wyzwolicielskiej" Armii Czerwonej, w Popradzie takich pomników jest kilka, po ulicach jeżdżą samochody jakich na oczy nie widziałem, takie jak choćby ten ze zdjęcia, a to wszystko miesza się z nowoczesnością. Ciekawy kraj :)
Dołączył: 06 Cze 2010 czyli 712 dni temu Posty: 409 Tematy: 18 Piwa: 18/23 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-01-15, 12:40
Saru napisał/a:
Nie wiem za bardzo gdzie zadać pytanie wiec pytam tutaj. Zna ktoś może jakieś tanie noclegi w Popradzie lub okolicy.?
ostatnio nocowalem bardzo tanio w dzielnicy Popradu - Velka
to jest dokladnie po drugiej stronie dworca kolejowego
schodzisz z peronu elektriczki nie w strone miasta tylko w strone Tatr
tam jest ogromna ilosc domkow jednorodzinnych
i praktycznie w co 2 maja pokoje do wynajecia
Dołączył: 23 Sty 2012 czyli 116 dni temu Posty: 64 Tematy: 3 Postawił 1 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-15, 18:45
To ja też zadam pytanie . Czy ktoś z forumowiczów ma dobry namiar na nocleg w okolicach Smokowców?? Dobry, czyli: bezpieczny, z dostępem do kuchni dla gości i w przystępnej cenie.
[ Dodano: 2012-03-24, 10:19 ]
Witam jeszcze raz i powtórzę zapytanie jeszcze raz. Czy ktoś z forumowiczów mieszkał w okolicach Smokowców i ma coś do polecenia. Zależy mi na tej okolicy, gdyż wydaje mi się, że to najlepszy punkt wypadowy w Tatry Wysokie, bez konieczności dojazdu elektriczką. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum