zaku44
Wiek: 30 Dołączył: 08 Mar 2011 czyli 437 dni temu Posty: 10 Tematy: 3 Postawił 2 piw(a) Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2012-01-16, 13:04 Kasprowy Wierch- zjazd na nartach
Potrzebuję kilku informacji na temat stoku na Kasprowym
Szukałem na forum ,ale nie znalazłem nic konkretnego.
Planujemy ze znajomymi zjechać z Kasprowego na nartach.Mam zatem kilka pytań.
1.Czy stok prowadzi na sam dół,do Kuźnic? czy trzeba wrócić normalnie kolejką linową?
2.Czy na miejscu jest wypożyczalnia nart?na dole ?czy już na górze?Czy ceny w wypozyczalniach są porównywalne?czy lepiej już mieć wypożyczony sprzęt i wjechać tam ze swoim?
3.Czy nadal są kolejki do wjazdu na górę?Czy lepiej wykupić bilet w przedsprzedaży?
Będzie to nasza pierwsza wyprawa na Kasprowy dlatego będę bardzo wdzięczny za pomoc
pozdrawiam miłośników białego szaleństwa :)
Dołączył: 06 Cze 2010 czyli 712 dni temu Posty: 409 Tematy: 18 Piwa: 18/23 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-01-16, 18:58 Re: Kasprowy Wierch- zjazd na nartach
Witam serdecznie Narciarza na tym forom
zaku44 napisał/a:
1.Czy stok prowadzi na sam dół,do Kuźnic? czy trzeba wrócić normalnie kolejką linową?
jeśli trasa jest otwarta to prowadzi aż do Kuźnic
jadąc przez Goryczkową bezpośrednio bez odpinania nart
jadąc przez Gąsienicową trzeba podchodzić ok 15min ba zjechać do Kuźnic
zaku44 napisał/a:
2.Czy na miejscu jest wypożyczalnia nart?na dole ?czy już na górze?Czy ceny w wypozyczalniach są porównywalne?czy lepiej już mieć wypożyczony sprzęt i wjechać tam ze swoim?
najlepiej mieć własny sprzęt albo wypożyczyć w Zakopanym
i koniecznie na nim trochę pojeździć dla wypróbowania na łatwiejszym stoku
zaku44 napisał/a:
3.Czy nadal są kolejki do wjazdu na górę?Czy lepiej wykupić bilet w przedsprzedaży?
kolejki niestety są, przy wykupywaniu w przedsprzedaży możesz mieć
pecha z pogodą, może być np. zamknięta trasa ze względu na trudne warunki
pozwole sobie zapytać:
jak długo gdzie już jeździłeś na nartach ?
bo Kasprowy to ciągle jeszcze jedna z trudniejszych gór w Polsce
zaku44
Wiek: 30 Dołączył: 08 Mar 2011 czyli 437 dni temu Posty: 10 Tematy: 3 Postawił 2 piw(a) Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2012-01-16, 19:07
śmigam od 4 sezonów .Głownie Białka (Kotelnica)
z trudniejszych-Nosal
A co do Kasprowego to kiedyś musi być ten pierwszy raz :)
Szukałem opinii na temat trudności Kasprowego, znalazłem takie jak Twoja ,że to jedna z trudniejszych tras ale znalazłem też takie że osoba po 3 dniach od założenia nart już tam zjeżdżała.
Osobiście bardziej przychylam się do Twojej opinii i oczywiścię podchodze z respektem do tego stoku.
Znajomy opowiadał,że trudny jest tylko pierwszy kawałek.Może mógłbyś coś więcej napisać na ten temat?
Jak oceniasz poziom trudności tych dwóch tras Goryczkowej i Gąsienicowej?
Która bardziej przyjazna?:)itd
Dołączył: 06 Cze 2010 czyli 712 dni temu Posty: 409 Tematy: 18 Piwa: 18/23 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-01-16, 19:14
zaku44 napisał/a:
śmigam od 4 sezonów .Głownie Białka (Kotelnica)
z trudniejszych-Nosal
jak zjechałeś z Nosala to z Kasprowego też dasz radę
Kasprowy to jedyna narciarska góra w Polsce o "alpejskich"
wymiarach, koniecznie wybierz się tam przy pewnej pogodzie
Dołączył: 01 Cze 2011 czyli 353 dni temu Posty: 164 Tematy: 1 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Zakopane
Wysłany: 2012-02-07, 09:44
Właśnie to ostatnie stwierdzenie jest najbardziej interesujące: "pewna pogoda" w górach moim zdaniem nie ma czegoś takiego. Musimy być bardzo ostrożni,bo sytuacja może diametralnie się zmienić i łatwo o wypadek.
_________________ Stolica Polskich Tatr - Zakopane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum